Sepsis

המלצות לטיפול בחולים במצב קריטי עם COVID-19 (מתוך JAMA)

מדיווחים מוקדמים עולה כי הדבקה ב-COVID-19 מלווה במחלה חמורה הדורשת אשפוז ביחידת טיפול נמרץ בכ-5% מהמקרים המוכחים. לאור השכיחות הגבוהה של המחלה, בדומה להתפרצויות מחלות נגיפיות קודמות דוגמת SARS, MERS, שפעת העופות ושפעת H1N1, טיפול קריטי צפוי לשמש חלק אינטגראלי בתגובה העולמית כנגד זיהום זה.

העליה המהירה במספר המקרים של COVID-19 בווהאן שבסין בסוף שנת 2019 מדגישה את המהירות בה מערכת הבריאות יכולה למצוא עצמה מתמודדת עם אתגר מורכב. במאמר הנוכחי דנים הכותבים בסוגיות הנוגעות לאזורים בהם יחידות טיפול נמרץ יכולות לספק טיפול בהנשמה מלאכותית.

חולים רבים עם זיהום חמור ב-COVID-19 עלולים לפתח תסמונת מצוקה נשימתית חדה (Acute Respiratory Distress Syndrome) וההנחיות מבוססות-עדויות לטיפול במקרי ARDS על-רקע נגיף הקורונה החדש כוללות גישות שמרנית למתן תוך-ורידי של נוזלים, טיפול אנטיביוטי אמפירי בשלב מוקדם לכיסוי אפשרות של דלקת ריאות חיידקית, שקילת הנשמה מלאכותית מוקדמת, גישות להגנה על הריאות מפני נזק מהמנשם, שכיבה לסירוגין על הבטן במהלך הנשמה מלאכותית ושקילת צורך בחיבור ל-ECMO (Extracorporeal Membrane Oxygenation).

שינויים נדרשים בטיפול הסטנדרטי כוללים אשפוז חולים עם חשד למחלה בחדרים מבודדים, במידת האפשר; שימוש במסכות פנים רפואיות בחולים עם תסמינים בזמן ההערכה וההעברה; שמירה על מרחק של לפחות 2 מטרים בין מטופלים; נקיטת משנה זהירות בשימוש בהנשמה לא-פולשנית או מתן נזאלי של חמצן בזרם גבוה עקב הסיכון להתפשטות אירוסולים של הנגיף בסביבת הטיפול. כמו כן, על רופאים המעורבים בפרוצדורות המייצרות אירוסולים לנקוט אמצעי זהירות נוספים, כולל שימוש במסכת N95 והגנה על העיניים.

ברמת המוסד הרפואי, יש להבטיח כי לצוותים הכשרה עדכנית בכל הנוגע למניעת ובקרת זיהומים, כולל ציוד מגן אישי. כמו כן, ישנה חשיבות רבה לתכנון ברמה מקומית ואזורית לעליה אפשרית בהיקף השימוש במשאבי טיפול נמרץ.

חשוב להדגיש כי בשלב זה אין טיפולים אנטי-ויראליים או אימונו-מודולטורים מוכחים כנגד COVID-19. יש להציע לחולים להשתתף במחקרים קליניים להערכת טיפול תומך או טיפול מכוון.

בתוך תקופה קצרה מאוד, מערכות הבריאות והחברה כולה ניצבו בפני אתגרים משמעותיים של התפרצות נוספת של מחלה נגיפית. מניעת הדבקה והאטת קצב הופעת זיהומים חדשים מהווים את היעדים העיקריים; עם זאת, החשש כי הנגיף יגרום מחלה קריטית ותמותה מהווה את הגורם המרכזי לחרדת הציבור. לצוותי טיפול נמרץ יש ניסיון נרחב בטיפול במצבי ARDS כל שנה, לעיתים קרובות מסיבות לא-ידועות. בסיס הטיפול בחולים עם זיהום חמור בנגיף הקורונה החדש צריך להתבסס על עדויות, כאשר במקביל, יש להבטיח למידה מכל מקרה במטרה לעזור טוב יותר לחולה הבא.

JAMA. Published online March 11, 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה