Sepsis

טיפול מוקדם וקצר במתילפרדניזולון עשוי להביא לשיפור תוצאות הטיפול בחולים עם COVID-19 (מתוך Clinical Infectious Diseases)

בחולים המאושפזים באבחנה של COVID-19 בדרגה בינונית או חמורה, טיפול מוקדם וקצר במתילפרדניזולון הפחית את הסיכון לתמותה וצורך באשפוז ביחידת טיפול נמרץ והנשמה מלאכותית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Infectious Diseases.

מדגם המחקר כלל 213 מבוגרים שאושפזו בין 12 במרץ ועד 27 במרץ באבחנה של COVID-19 ונדרשו לטיפול בחמצן. החוקרים הגדירו מחלה בדרגה בינונית כצורך בחמצן דרך משקפי חמצן או מתן חמצן נזאלי בזרם גבוה; מחלה בדרגה חמורה הוגדרה במקרים בהם נדרשה הנשמה מלאכותית.

התוצא העיקרי המשולב כלל צורך באשפוז ביחידת טיפול נמרץ, הנשמה מלאכותית ותמותה מכל-סיבה באשפוז.

החוקרים מדווחים כי 81 חולים טופלו במהלך השבוע הראשון למגפת COVID-19 בדטרויט וקיבלו טיפול תומך עם או בלי משלב Lopinavir-Ritonavir ו-Ribavirin או Hydroxychloroquine (טיפול סטנדרטי). מתן תוך-ורידי של Remdesivir הוזמן לחולים מתאימים תחת הנשמה מלאכותית.

לאור התוצאות הגרועות שתועדו, פותח פרוטוקול טיפול מוקדם בקורטיקוסטרואידים אשר יושם החל מה-20 במרץ. 132 חולים טופלו לאחר שינוי זה והיוו את קבוצת הטיפול המוקדם בסטרואידים.

חולים עם COVID-19 בדרגה בינונית קיבלו טיפול ב-Hydroxychloroquine. בחולים אשר נדרשו לטיפול בחמצן 4 ליטר/דקה ומעלה באשפוז, או אלו בהם חלה עליה בדרישה לחמצן מתחילת האשפוז, הומלץ על טיפול תוך-ורידי במתילפרדניזולון במינון 0.5 עד 1.0 מ”ג/ק”ג ביום בשתי מנות כל יום, למשך שלושה ימים.

חולים עם COVID-19 בדרגה חמורה קיבלו את אותו משטר טיפול במתילפרדניזולון למשך 3 עד 7 ימים, לצד משטר דומה של Hydroxychloroquine וכן הושלמה הערכה פרטנית של צורך בטיפול ב-Tocilizumab.

שיעור החולים בכל קבוצת מחקר שטופלו בסטרואידים לא השתנה משמעותית: 56.8% ו-68.2% מהחולים בקבוצת הטיפול הסטנדרטי ואלו בקבוצת הטיפול המוקדם בקורטיקוסטרואידים, בהתאמה. עם זאת, תועדו הבדלים משמעותיים בתזמון הטיפול. בקבוצת הטיפול המוקדם בסטרואידים, 41.7% מהמטופלים החלו בטיפול בתוך 48 שעות מפנייתם, זאת בהשוואה ל-12.4% מאלו בקבוצת הטיפול הסטנדרטי. מרווח הזמן עד להתחלת טיפול עמד על 2 ימים לעומת 5 ימים, בהתאמה.

השימוש המוקדם בסטרואידים לווה בשיעור נמוך יותר של התוצא העיקרי המשולב (349% לעומת 54.3%, p=0.005), עם ירידה משמעותית בכל המרכיבים של התוצא העיקרי וקיצור משך האשפוז (חציון של 5 ימים לעומת 8 ימים, בהתאמה).

החוקרים מציינים עוד כי הירידה האפשרית בהעברות חולים ליחידת טיפול נמרץ וצורך בהנשמה מלאכותית מעיד על הפוטנציאל של ההתערבות לצמצם צורך בשירותי טיפול נמרץ במהלך המגפה.

Clinical Infectious Diseases, online May 19, 2020

לידיעה במדסקייפ


הערת מערכת:

היום דיווחנו על כך שחוקרים מאנגליה פרסמו הודעה לתקשורת לפיה שימוש בדקסמתזון בחולי COVID-19 מונשמים וזקוקים לחמצן הפחית התמותה בשליש וחמישית בהתאמה. 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה