Sepsis

שכיחות גבוהה של עיכוב בפניה להערכה רפואית בשל מחלות ילדים בעידן COVID-19 (מתוך Arch Dis Child)

מנתוני סקר שנערך בקרב כ-2,500 רופאי ילדים בבריטניה ואנגליה עולה כי בעידן COVID-19 נרשמו מקרים רבים של עיכובים בפניה להערכה רפואית של מחלות בילדים, כאשר סוכרת הינה המחלה הנפוצה ביותר שאבחנתה התעכבה בתקופת המגפה. עוד מדווחים החוקרים על 9 מקרי תמותה בהם עיכוב באבחנה נחשב כגורם שתרם לתמותה, כאשר אלו נבעו לרוב מאלח-דם וממאירות.

לאחר מספר רב של דיווחים אקראיים אודות התייצגות מאוחרת של חולים בבריטניה ובמדינות אחרות, החוקרים החליטו להשלים סקר שנערך כחלק מהדיווחים החודשיים השגרתיים בהם רופאי ילדים התבקשו לתעד כל מקרה של מחלה נדירה בו פגשו. הסקר הסטנדרטי כולל למעלה מ-90% מרופאי הילדים בבריטניה ואירלנד ומבין אלו, 2,433 רופאי ילדים לקחו חלק בסקר שנערך לאורך שבוע.

שיעורי ההיענות הללו במהלך שבעה ימים מדגישים את החשיבות שניתנה לסקר מצד רופאי ילדים ואת החשש הנרחב בקרב רופאים אודות התייצגות מאוחרת עם מחלות בעידן המגפה הנוכחית. המשתתפים נשאלו אם פגשו בילדים במהלך השבועיים האחרונים אשר לדעתם, פנה בשלב מאוחר מכפי שניתן היה לצפות טרם עידן COVID-19. החוקרים גם השוו את הפניות לחדרי מיון אל מול השיעורים באותה תקופה בשנה הקודמת.

בסיכומו של דבר, 32% מבין 752 רופאים ילדים שעבדו בחדרי מיון וביחידות להערכת ילדים דיווחו כי פגשו בילד שפנה מאוחר להערכה רפואית, כאשר 8% מהם דיווחו כי פגשו בלפחות שלושה ילדים שהתייצגו מאוחר.

כמו כן, ני אונטולוגים דיווחו כי נשים הגיעו מאוחר ללידה ורופאים בקהילה דיווחו כי הם כבר לא נתקלו במקרי הגנת הילד. נושאים אחרים כללו שחרור מוקדם לאחר לידה בשל חשש מפני COVID-19, עוד טרם ביסוס הנקה, דבר אשר הוביל לביקורים חוזרים בשל קשיי הזנה והתייבשות.

העיכובים הנפוצים ביותר היו באבחנה של סוכרת (44 מקרים), אלח-דם (21 מקרים), הגנת הילד (14 מקרים), ממאירות (8 מקרים) ודלקת תוספתן (6 מקרים). עוד מדווחים החוקרים על 10 מקרים של התייצגות מאוחרת סביב הלידה.

מבין 9 מקרי תמותה, בהם פניה מאוחרת להערכה רפואית חשודה כי שיחקה תפקיד, שלושה מקרים נבעו מאלח-דם, שלושה נקשרו עם אבחנה חדשה של מחלה ממארת, מקרה אחד כלל אבחנה חדשה של מחלה מטבולית ובשני מקרים לא ידועה הסיבה.

העיכוב בפניה להערכה רפואית ככל הנראה הושפע מהמסרים של הממשלה בבריטניה לציבור להישאר בבתים במהלך תקופת הסגר ההדוק, כאשר רבים פירשו את ההמלצה הזו באופן מילולי ואעפ”י שמדובר היה במסר נכון ברמה החברתית, לא כך היה ברמה הרפואית.

החוקרים כותבים כי ההשלכות העקיפות של COVID-19 בילדים עולות בהרבה על השלכות המחלה הזיהומית עצמה. להערכתם, האופן בו מנסים למנוע את התפשטות הנגיף גורמת יותר נזק מאשר המחלה עצמה.

Arch Dis Child. Published online June 25, 2020

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:

אתם מוזמנים לתחקיר שערכנו בנושא הנזקים העקיפים של מגפת הקורונה.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    למרות חשש מפני תביעות רשלנות רפואית של רופאים, חוקרים לא מצאו עליה בתביעות רשלנות רפואית מוצלחות על-רקע מעקב פעיל כגישת טיפול בחולים עם סרטן בדרגת סיכון נמוכה, כך מדווח במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהנחיות מטעם ה-National Comprehensive Cancer Network שוקלות מעקב פעיל כגישה יעילה לטיפול בסרטן […]

  • הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות מפחית משך אשפוז לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Bone Joint Surg)

    הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות מפחית משך אשפוז לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Bone Joint Surg)

    הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות לוותה בקיצור משך השהות באשפוז לאחר ניתוח החלפה מלאה של מפרק, בהשוואה לגישת טיפול סטנדרטי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Bone and Joint Surgery. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התוצאות בקרב חולים שעברו ניתוח החלפה מלאה של מפרק הירך או הברך והשלימו הערכה קדם-ניתוחית […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה