Sexuality

טיפול מקומי בג’ל אסטריול במינון אולטרה-נמוך בטוח ויעיל להקלה על אטרופיה של הלדן והעריה (Gynecol Endocrinol)

במאמר שפורסם בכתב העת Gynecological Endocrinology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים לאחר מנופאוזה עם אטרופיה של הלדן והעריה, טיפול מקומי בג’ל אסטריול במינון אולטרה-נמוך הינו בטוח ויעיל.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אטרופיה של הלדן והעריה נפוצה בנשים לאחר-מנופאוזה ומומלץ מתן טיפול מקומי באסטרוגן. כעת הם השלימו מחקר פרוספקטיבי להערכת היעילות והבטיחות של טיפול ארוך-טווח לאטרופיה של הלדן והעריה בג’ל אסטריול במינון אולטרה-נמוך.

מדגם המחקר כלל 120 נשים לאחר-מנופאוזה עם אטרופיה של הלדן והעריה. הנשים קיבלו מחזור אחד של ג’ל נרתיקי שכלל אסטריול במינון 50 מיקרוגרם, אשר ניתן למשך 3 שבועות ולאחר מכן פעמיים בשבוע, למשך 12 שבועות. נשים עם אטרופיה בדרגה בינונית או חמורה קיבלו מחזור טיפול שני שניתן למשך עד 30 שבועות. החוקרים עקבו אחר רמת החומציות בנרתיק, תסמינים סובייקטיביים וסימנים אובייקטיביים של אטרופיה של הלדן והעריה, עובי רירית הרחם ואירועים חריגים.

מבין 99 נשים שהשלימו את השלב הראשון, ב-43% תועדה הקלה מלאה בתסמיני אטרופיה של הלדן והעריה, ב-65% התסמינים היו בדרגה קלה יותר. לאחר 30 שבועות תועד שיפור משמעותי בסימני אטרופיה של הלדן והעריה, בהשוואה למצב בתחילת המחקר והתוצאות בתום השלב הראשון של הטיפול; עוד תועד שיפור בכלל התסמינים האובייקטיביים, כולל מבחן Schiller’s Test, השטחת קפלים ורמת חומציות בנרתיק.

בתום המחקר, לא תועדו נשים עם אטרופיה של הלדן והעריה בדרגה חמורה, ב-93% תועדה תגובה חיובית, ב-75% תועדה הפוגה מלאה בסימנים ותסמינים.

החוקרים מדווחים עוד כי לא תועדו אירועים חריגים על-רקע הטיפול.

לסיכום, בנשים לאחר-מנופאוזה עם אטרופיה של הלדן והעריה טיפול בג’ל אסטריול במינון אולטרה-נמוך נמצא בטוח ויעיל.

Gynecol Endocrinol. 2019;15

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה