Skin Cancer

תוצאות מבטיחות לטיפולים חדשים כנגד מולוסקום קונטגיוזום ואקנה (מתוך אתר Medscape)

כיום אין טיפולים המאושרים ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי לטיפול כנגד מולוסקום קונטגיוזום ועדיין קיים פער משמעותי בטיפול כנגד זיהום זה. עם זאת, ישנם מספר תכשירים העשויים לשמש לטיפול במצבים אלו.

המומחים מסבירים כי עדיין קיים צורך במציאות טיפולים מתאימים כנגד מולוסקום קונטגיוזום. עם זאת, שילוב תרופה-מכשיר של Cantharidin 0.7% שניתן באמצעות מוליך, אשר נבחן במחקרים בשלב 3, מצוי כעת תחת בחינה של מנהל המזון והתרופות האמריקאי. היצרנית הגישה שוב בקשה לאישור המוצר, VP-102, בחודש דצמבר האחרון.

תכשיר VP-102 כולל אפשרות לראות אילו נגעים טופלו, כמו גם מרכיבי המקלים על נטילה פומית של הטיפול ע”י ילדים. שיעורי ניקוי מלא של הנגעים לאחר 12 שבועות נעו בין 46% עד 54% מהחולים, בעוד שהירידה בספירת הנגעים בהשוואה למספר הנגעים ההתחלתי נעה בין 69% עד 82%.

בחודש אוגוסט בשנת 2020, קרם Clascoterone 1% אושר לטיפול באקנה בחולים בגילאי 12 שנים ומעלה ועשוי להביא לשינוי אמיתי בטיפול באקנה. לקרם פעילות סלקטיבית וחזקה כנגד אנדרוגנים, מאחר ומכוון לקולטנים לאנדרוגנים בעור, ללא השפעה סיסטמית.

מתוצאות שני מחקרים בשלב 3 להערכת הטיפול עלו במחקר אחד שיעורי תגובה של פינוי או כמעט פינוי נגעים של 18.4% מהמטופלים, בהשוואה ל-9% מאלו תחת טיפול פלסבו (p<0.001) ובמחקר שני שיעורי התגובה עמדו על 20.3% לעומת 6.5%, בהתאמה (P<0.001). התכשיר נבחן גם כאפשרות טיפול בנשירת שיער אנדרוגנטית.

קרם Trifarotene בריכוז 0.005% הינו הטיפול מבוסס-רטינואידים האחרון, שאושר בשנת 2019 לשימוש מקומי כנגד אקנה במטופלים בגילאי 9 שנים ומעלה. עם זאת, כאשר התקבלו התוצאות, אלו א היו מרשימות במיוחד, עם ירידה של 3.6 נגעים דלקתיים בין הטיפול הפעיל וטיפול דמה. תופעות הלוואי של הטיפול כללו אודם קל-עד-בינוני (59%), קשקשים (65%), יובש (69%) ועקצוץ/צריבה (56%), כך שקשה להשתמש בטיפול זה בפועל.

התרופה גם נבחנה כטיפול לאקנה בגוף, אך התוצאות היו טובות יותר עם Tazarotene והתכשיר קל יותר לשימוש על החזה והגב.

החוקרים דנו גם בנושא Minocycline בריכוז 4%, אשר אושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי בשנת 2019 לטיפול באקנה בדרגה בינונית-עד-חמורה למטופלים מגילאי 9 שנים ומעלה. במחקר בן 12 שבועות שכלל קרוב ל-1,500 משתתפים תועדה ירידה של 56% בספירת נגעים דלקתיים בקרב מטופלים בתכשיר זה, בהשוואה לירידה של 43% בקבוצה המקבילה.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה