Sleep Apnoea

מדד חדש מסייע בניבוי סיבוכים נשימתיים לאחר-ניתוח חולים עם דום נשימה חסימתי בשינה (BMC Anesthesiol)

במאמר שפורסם בכתב העת BMC Anesthesiology מדווחים חוקרים כי מדד SPOSA (score for preoperative prediction of OSA) מסייע בזיהוי חולים בסיכון גבוה לדום נשימה חסימתי בשינה על-בסיס נתונים שמקורם ברשומה הממוחשבת. הממצאים העידו על קשר בין סיכון גבוה לדום נשימה חסימתי בשינה ובין סיבוכים נשימתיים לאחר-ניתוח.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סיבוכים נשימתיים לאחר-ניתוח כרוכים בתחלואה, תמותה והוצאות רפואיות. דום נשימה חסימתי בשינה לעיתים קרובות אינו מאובחן בחולים המיועדים לניתוח ועשוי לתרום לסיבוכים אלו. לכן, החוקרים ביקשו לפתח ולאשר מדד לניבוי קדם-ניתוחי של דום נשימה בשינה, על-בסיס נתונים זמינים ברשומות הרפואיות לפני הניתוח.

ניתוח סטטיסטי רב-משתני שימש לפיתוח המדד והנ”ל נבחן באוכלוסיית המחקר לאישור יכולת החיזוי של הנשמה לא-פולשנית. לאחר מכן בחנו החוקרים את ההשפעה של סיכון גבוה לדום נשימה חסימתי בשינה, כפי שהוגדר לפי SPOSA על סיבוכים נשימתיים שבוע לאחר ניתוח ועל תמותה באשפוז.

מדגם המחקר כלל 108,781 חולים המועמדים לניתוח בבתי חולים של Partners HealthCare (2007-2014). גורמים שניבאו דום נשימה חסימתי בשינה כללו מדד מסת גוף מעל 25 ק”ג/מטר בריבוע ומחלות רקע, כולל יתר לחץ דם ריאתי, יתר לחץ דם וסוכרת. המדד הצביע על שטח מתחת לעקומה של 0.82.

החוקרים זיהו קשר מובהק בין הנשמה לא-פולשנית ובין סיכון גבוה לדום נשימה חסימתי בשינה (יחס סיכויים של 1.44). באמצעות תוצא סיום דיכוטומי, 26,698 (24.8%) זוהו כבעלי סיכון גבוה לדום נשימה חסימתי בשינה ו-7.9% מהם פיתחו סיבוכים נשימתיים לאחר-ניתוח. הסיכון לדום נשימה חסימתי בשינה היה קשור בקשר מובהק עם סיבוכים נשימתיים לאחר-ניתוח (יחס סיכויים של 1.30).

BMC Anesthesiol. 2017;17(71)

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה