Sleep Apnoea

טיפול ב-CPAP הפחית קצב לב בחולי טרום-סוכרת עם דום נשימה בשינה (מתוך כנס ה-ATS)

דום נשימה

טיפול אגרסיבי בדום נשימה בשינה בחולים עם הפרעה קלה במשק הסוכר עשוי להביא להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם, כך מדווחים חוקרים במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Thoracic Society.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את ההשפעה של טיפול לאורך הלילה במכשיר CPAP על קצב הלב במנוחה בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה. במטרה לצמצם את ההשפעות של פעילות גופנית על קצב הלב, החוקרים בחנו את הנתונים במהלך שעות היום במהלך תקופות מנוחה בלבד. נתונים במהלך שעות הלילה (11 בלילה עד 7 בבוקר) כללו רק את פרקי הזמן של השינה.

ניתוח סטטיסטי שימש לקביעת ההשפעה של שימוש במכשיר CPAP לעומת פלסבו במהלך 14 ימי טיפול עוקבים על קצב הלב בפעילות ובמנוחה, תוך תקנון למשתנים בתחילת המחקר ומין המטופל.

ניטור פעילות גופנית וקצב הלב בוצע במהלך 24 שעות לפני השימוש במכשיר CPAP או פלסבו (בסיס) ובמהלך 14 ימי טיפול עוקבים באמצעות מד האצה ומכשיר אק”ג בעל ליד יחיד. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול במכשיר CPAP (26 משתתפים) או פלסבו (13 מטופלים).

פרופיל קצב הלב במנוחה במהלך שעות היום היה נמוך יותר משמעותית בחולים עם טרום-סוכרת ודום נשימה חסימתי בשינה, אשר טופלו במכשיר CPAP, בהשוואה לפלסבו. ההבדלים הגדולים ביותר תועדו במהלך השבוע השני לטיפול. השפעות דומות של מכשיר CPAP תוארו גם במהלך שעות הלילה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי זהו המחקר הראשון שהוכיח כי טיפול אופטימאלי בדום נשימה בשינה עשוי להפחית סיכון קרדיווסקולארי בחולים עם טרום-סוכרת.

מתוך כנס ה-ATS

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה