Sleep Apnoea

מה בין מחלת ליים ובין הסיכון לתחלואה פסיכיאטרית? (JAMA Psychiatry)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי אין קשר בין אבחנה של Lyme Neuroborreliosis (LN), ביטוי מאוחר של מחלת ליים, ובין סיכון מוגבר להתפתחות תחלואה פסיכיאטרית.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הסיכון למחלה פסיכיאטרית, שיעור הפניות לקבלת טיפול פסיכיאטרי בבתי חולים וביקורים אמבולטוריים וקבלת טיפול בתרופות פסיכיאטריות בקרב חולים עם אבחנה של LN, בהשוואה לביקורות תואמות.

המחקר כלל את כל תושבי דנמרק עם תוצאה חיובית לבדיקת נוגדנים כנגד Borrelia burgdorferi בין תחילת שנת 1995 ועד סוף שנת 2015. לכל החולים התאימו החוקרים ביקורות תואמות בגיל ומין ללא LN מהאוכלוסיה הכללית בדנמרק.

התוצא העיקרי של המחקר היה הסיכון לאבחנה של מחלה פסיכיאטרית בחולים עם אבחנה של LN בהשוואה לביקורות, כמו גם שיעור הפניות לקבלת טיפול פסיכיאטרי בבתי חולים ובמרפאות אמבולטוריות, כמו גם הבדלים בקבלת מרשמים לטיפול בתרופות פסיכיאטריות.

מדגם המחקר כלל 2,897 חולים עם אבחנה של LN (56.8% גברים) ו-28,970 משתתפים בקבוצת הביקורת (56.8% גברים), בגיל חציוני של 45.7 שנים.

הסיכון לאבחנה של מחלה פסיכיאטרית ושיעור הפניות לבתי חולים בשל מחלה פסיכיאטרית לא היה גבוה יותר בקרב חולים עם אבחנה של LN, בהשוואה לביקורות. שיעור גבוה יותר של חולים עם אבחנה של LN, בהשוואה לביקורות, קיבלו טיפול בתרופות נוגדות-חרדה (7.2% לעומת 4.7%), תרופות היפנוטיות וסדטיביות (11.0% לעומת 5.3%) ונוגדי-דיכאון (11.4% לעומת 6.0%) במהלך השנה הראשונה לאחר האבחנה, כאשר לאחר מכן היקף המרשמים לטיפול בתרופות פסיכיאטריות שב לערכים דומים בשתי קבוצות המחקר.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים עם אבחנה של LN לא תועד סיכון מוגבר להתפתחות מחלות פסיכיאטריות הדורשות טיפול באשפוז או טיפול בתרופות פסיכיאטריות.

JAMA Psychiatry. Published online October 7, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    טיפול בבנזודיאזפינים בהריון מלווה בסיכון מוגבר להפלות (JAMA Psychiatry)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry עולה כי טיפול בבנזודיאזפינים בשלב מוקדם של הריון מלווה בעליה משמעותית בסיכון להפלה, גם לאחר תקנון לערפלנים אפשריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תכשירים ממשפחת בנזודיאזפינים יכולים לחצות בקלות את מחסום השליה ולהצטבר בריכוזים משמעותיים ברקמות עובר. לאור ההשפעה האפשרית של תרופות אלו על התרבות תאים ותהליכי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר אפליקציה ראשונה במרשם לדיכאון (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור אפליקציה ראשונה מסוגה תחת מרשם רופא לחולים עם הפרעת דיכאון מג’ורית. אפליקציית Rejoyn פותחה ע”י Otsuka Pharmaceutical ו-Click Therapeutics ותהיה זמינה עם מרשם בלבד למבוגרים בגילאי 22 שנים ומעלה, תחת טיפול רפואי, אשר כבר נוטלים טיפול בנוגדי-דיכאון. החברות מצפות כי האפליקציה תהיה זמינה להורדה […]

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה