Sleep Apnoea

אי-שקט בחולים עם ADHD עשוי להעיד על סיכון מוגבר לאובדנות (מתוך כנס ה-ECNP)

אי-שקט בחולים עם הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention-Deficit and Hyperactivity Disorder) מלווה בסיכון מוגבר לאובדנות בילדים ומתבגרים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מישראל בראשות ד”ר תומר לוי מבית החולים גהה בפתח תקווה, אשר הוצגו במהלך הכנס הווירטואלי מטעם ה-European College of Neuropsychopharmacology.

המחקר כלל 1,516 צעירים בגילאי 6-17 שנים אשר טופלו במרפאה אמבולטורית לטיפול ב-ADHD. החוקרים כללו דיווחים נפרדים מההורים ומהמורים/מדריכים של הילדים להערכת תסמיני ADHD, אובדנות, דיכאון, אי-שקט וחרדה.

ההורים דיווחו על אובדנות ב-12.1% מהילדים, שיעור גבוה משמעותית משיעורי האובדנות לפי דיווחי המורים/מדריכים אשר עמדו על 3.8%. החוקרים מציינים כי הסיכון המוגבר לאובדנות נקשר עם דיכאון ואי-שקט וכי לאחר תקנון לשני משתנים אלו בניתוח רב-משתני, לא נותרה עוד השפעה ישירה של תסמיני ADHD על הסיכון לאובדנות.

החוקרים מסבירים כי מרבית הצעירים האובדניים מנסים להתמודד עם הפרעות פסיכיאטריות, כאשר ההפרעות הנפוצות כוללות דיכאון מג’ורי ודיסתימיה. מניתוח דיווחי ההורים עלה כי דיכאון היה אחראי ל-39.1% מהקשר בין תסמיני ADHD ובין אובדנות בעוד שתסמיני אי-שקט היו אחראיים ל-36.8% מהקשר בין השניים. מניתוח דו”חות המורים/מדריכים עלה כי תסמיני דיכאון ואי-שקט היו אחראיים ל-45.3% ו-38.4% מהקשר שתואר בין תסמיני ADHD ובין אובדנות. תסמיני חרדה היו אחראיים לכ-19% מקשר בין התסמינים ואובדנות.

מעבר לתסמיני דיכאון, אי-שקט והפרעות התנהגות, יש לכלול גורמי סיכון אחרים לאובדנות בהערכת הסיכון לאובדנות של ילדים ומתבגרים עם ADHD, כולל הפרעות שימוש בחומרים, חרדה, תמיכה משפחתית לקויה ובריונות או חשיפה למעשי בריונות. עם זאת, אימפולסיביות לא זוהתה כגורם סיכון לאובדנות באוכלוסיה זו.

מתוך כנס ה-ECNP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה