Sleep Apnoea

דפוסי תזונה אינסולינמית ודלקתית עשויים לחזות את הסיכון לסוכרת מסוג 2 בנשים מבוגרות (Diabetes Care)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes Care עולה כי בנשים לאחר-מנופאוזה הפחתת הפוטנציאל האינסולינמי והדלקתי של דפוסי התזונה הינה גישה יעילה יותר במניעת סוכרת מסוג 2 מאשר גישה המתמקדת במזונות עתירי סוכר.

מדדי EDIH (Empirical Dietary Index for Hyperinsulinemia) ו-EDIP (Empirical Dietary Inflammatory Pattern) המשמשים להערכת הפוטנציאל האינסולינמי ודלקתי של דפוסי תזונה, ללא תלות בהרכב הנוטריינטים, מבוססים על תגובת האינסולין בדם או מדדי דלקת, בהתאמה. האינדקס הגליקמי והעומס הגליקמי משמש להערכת הפוטנציאל הגליקמי לאחר-ארוחה בהתאם לתכולת הפחמימות בתזונה. כעת ביקשו החוקרים לבחון את התיאוריה כי דפוסי תזונה המעודדים עלית ריכוזי אינסולין בדם, דלקת כרונית, או היפרגליקמיה, עשויים להשפיע על הסיכון לסוכרת מסוג 2.

החוקרים חישבו את מדדי התזונה על-בסיס שאלוני תזונה שמילאו 73,495 נשים לאחר-מנופאוזה בשנים 1993-1998, כחלק ממחקר Women’s Health Initiative. כל המשתתפות היו במעקב עד מרץ 2019 והחוקרים חישבו את הסיכון לסוכרת מסוג 2.

לאורך חציון מעקב של כ-13 שנים תועדו 11,009 מקרים של סוכרת מסוג 2. בקרב משתתפים עם דפוסי התזונה שהובילו לעליה הגדולה ביותר בריכוזי אינסולין ובמדדי דלקת בדם תועד סיכון גבוה יותר לסוכרת מסוג 2: יחסי הסיכון בהשוואת החמישון העליון מול התחתון של מדדי התזונה עמדו על 1.49 (p<0.0001) ועל 1.45 (p<0.0001), בהתאמה. העליה האבסולוטית בהיארעות סוכרת מסוג 2 עמדה על 220 ו-271 מקרים ל-100,000 שנות-אדם, בהתאמה.

החוקרים מציינים כי לא זוהה קשר בין האינדקס הגליקמי והעומס הגליקמי ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2.

ממצאי המחקר מעידים כי הפחתת הפוטנציאל האינסולינמי והדלקתי של התזונה עשויה לסייע במניעת סוכרת מסוג 2.

Diabetes Care 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה