Sleep Apnoea

זיהום בנגיף הקורונה עלול להוביל לנזק מוחי ארוך-טווח (מתוך medRxiv)

מחקר מבריטניה מצא כי זיהום בנגיף הקורונה עלול להוביל לאובדן רקמת מוח ארוך-טווח וכי ייתכן וזו הסיבה לכך שחלק מאלו שחלו בזיהום איבדו את חוש הטעם והריח. החוקרים משערים כי המחלימים עשויים לפצות על החסר עם הזמן והתסמינים עשויים לחלוף, אך רקמת המוח ניזוקה ולא צפוי שיפור בהיבט זה. ממצאי המחקר טרם עברו סיקור עמיתים ופורסמו באתר MedRxiv.

לצורך המחקר בחנו החוקרים את ההדמיות המוחיות של כ-40,000 חולים שנערכו לפני תחילת מגפת הקורונה. בשנת 2021, הם ביקשו ממאות מאותם נבדקים לשוב לבדיקות הדמיה נוספות. קרוב ל-800 משתתפים השיבו להזמנה מהם 404 היו חיוביים לנגיף הקורונה ועבור 394 היו בדיקות הדמיה מוחיות זמינות להערכה לפני ואחרי המגפה.

מהשוואת בדיקות ההדמיה המוחיות לפני ואחרי הזיהום עלתה השפעה משמעותית של נגיף הקורונה על אובדן החומר האפור במוח באזורים במוח האחראיים על חוש הטעם והריח.

כל התוצאות המשמעותיות תוארו בחומר האפור באזורים במוח האחראיים לטעם ולריח בהמיספרה השמאלית.

אובדן חוש טעם וריח מהווה את אחד הסימנים האופייניים של זיהום בנגיף הקורונה, כאשר ממחקרים בנושא עלה כי הפרעה זו עלולה להימשך עד חמישה חודשים לאחר ההדבקה בנגיף.

הירידה בהיקף רקמת קורטקס המוח תוארה באזורים במוח הקרובים לאתרים האחראיים לחוש הריח. מכאן עולה כי אובדן חוש הריח הינה רק אחד הסממנים של הקטנת רקמת קורטקס המוח.

מתוך medRxiv

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה