Sleep Apnoea

ההשפעה הריאתית והסיסטמית של מתן טיפול מוקדם בהידרוקורטיזון לפגים מונשמים (Archives of Disease in Childhood a- Fetal and Neonatal Edition) והערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברזילי

מנתונים שפורסמו בכתב העת Archives of Disease in Childhood Fetal and Neonatal Edition עולה כי מתן טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון בין 7 ועד 14 ימים לאחר הלידה לפגים מונשמים לווה בשיפור התפקוד הריאתי וקיצר את משך הזמן עד לגמילה מהנשמה, לצד השפעה מעטה על רמות הסוכר ולחץ הדם.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים תצפיתיים בפגים מצאו כי טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון משפר את התפקוד הריאתי, אך עשוי להיות כרוך בתופעות לוואי סיסטמיות. כעת הם מדווחים על ההשפעה הריאתית והסיסטמית של הטיפול כאשר הותחל בשבוע השני לחיים.

המחקר האקראי, מבוקר-פלסבו, כלל תינוקות שנולדו לפני שבוע 30 להיריון ו/או במשקל לידה נמוך מ-1,250 גרם והיו תלויים במנשם בשבוע השני לחייהם. המשתתפים חולקו באקראי ל-22 ימי טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון (מינון מצטבר של 72.5 מ”ג/ק”ג, 182 פגים) או פלסבו (190 פגים).

התוצאים העיקריים כללו את הזמן עד לאקסטובציה, מדדי מנשם, רמות סוכר בדם ולחץ דם, אשר תועדו כל יום ונותחו במהלך השבוע הראשון לטיפול.

מהנתונים עולה כי שיעור כישלונות אקסטובציה היה נמוך יותר בקרב תינוקות בזרוע הטיפול בהידרוקורטיזון, בהשוואה לאלו בזרוע הפלסבו (24.3% לעומת 38.6%; הבדל בסיכון של 14.3%, רווח בר-סמך 95% של 23.4%- עד 4.8%-). ההבדל המשוער קצב השינוי היומי בין זרוע ההתערבות וזרוע הפלסבו עמד על 0.42- ס”מ מים (רווח בר-סמך 95% של 0.48- עד 0.36-) בלחץ האוויר הממוצע, 0.02- (רווח בר-סמך 95% של 0.02- עד 0.01-) באחוז חמצן באוויר נשאף, 0.37- (רווח בר-סמך 95% של 0.44- עד 0.30-) במדד נשימתי, 0.14 מילימול/ליטר (רווח בר-סמך 95% של 0.08-0.21) ברמות סוכר בדם ו-0.83 מ”מ כספית (רווח בר-סמך 95% של 0.58-1.09) בלחץ דם ממוצע.

החוקרים מסכמים וכותבים כי התחלת טיפול סיסטמי בהידרוקורטיזון בין 7 ועד 14 ימים לאחר הלידה של פגים מונשמים הובילה לשיפור תפקוד ריאתי וקיצור משך הזמן עד לגמילה מהנשמה. עוד עולה מהנתונים כי ההשפעות של הידרוקורטיזון על רמות הסוכר בדם ולחץ הדם היו קלות ובעלות חשיבות קלינית מעטה.

Archives of Disease in Childhood a- Fetal and Neonatal Edition, May 9, 2022

הערות עורך ניאונטולוגיה, ד”ר ברנרד ברזילי:

בהמשך למחקרים אחרים של טיפול בסטרואידים בפגים בכלל והידרוקורטיזון בפרט, מחקר זה מציין את היתרונות של מתן הידרוקורטיזון מניעתי לפגים, במיוחד לגבי מדדי הנשמה. הבעייה העקרית במחקר הזה היא שנבדקו בו תוצאים רק לטווח קצר ולא נבדקו התוצאים לטווח הארוך. לכן, עדיין לא השתכנענו לחלוטין לטפל בהידרוקורטיזון כטיפול רוטיני בפגים קטנים.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה