Smoking Related Disorders

הפרעות חרדה בנערות מנבאים הפרעות אכילה בשלב מאוחר יותר (Eur Eat Disorder Rev)

נוכחות הפרעות חרדה בנערות הינו מנבא אפשרי של הרגלי אכילה רסטריקטיבית בעתיד, כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת European Eating Disorders Review.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לקבוע את הקשר בין הפרעות חרדה ובין צום במטרה לרדת במשקל ו/או להימנע מעליה במשקל, התנהגות האופיינית לאנורקסיה נרבוזה, במהלך גיל ההתבגרות.

מדגם המחקר כלל 2,406 נערות ממחקר Avon Longitudinal Study of Parents and Children. הפרעות חרדה נבחנו כאשר המשתתפות היו בגילאי 13-14 שנים ו-15-16 שנים; צום נבחן כשנתיים לאחר כל הערכת הפרעות חרדה.

החוקרים מדווחים כי הפרעות חרדה – כולל פוביה חברתית או פוביות ספציפיות, הפרעות פאניקה והפרעת חרדה מוכללת נקשרו עם סיכון מוגבר לצום למטרת ירידה במשקל או למניעת עליה במשקל לאחר שנתיים, לאחר תקנון לצום, אכילה בולמוסית ומשקל הגוף ההתחלתי (יחס סיכויים מתוקן של 2.07, p=0.04).

עם זאת, כאשר החוקרים סיווגו את המשתתפות לפי גיל, קשר מובהק סטטיסטית תועד רק בגיל מבוגר יותר, כך שהפרעות חרדה בגילאי 13 ו-14 שנים לא נקשרו באופן מובהק עם סיכון מוגבר לצום בגילאי 15 ו-16 שנים. מנגד, הפרעות חרדה בגילאי 15-16 שנים לוו בסיכון מוגבר להפרעת אכילה רסטריקטיבית בגילאי 17-18 שנים (יחס סיכויים מתוקן של 6.38, p<0.001).

החוקרים מסכמים וכותבים כי נוכחות הפרעות אכילה בגיל התבגרות מלווה בסיכון מוגבר להפרעות אכילה רסטריקטיביות בשלב מאוחר. ממצאי המחקר מדגישים את הפתולוגיה של הפרעות חרדה כיעד אפשרי למניעת הפרעות אכילה בנערות, אם כי אופי הקשר דורש השלמת מחקרים נוספים.

Eur Eat Disorder Rev 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה