Smoking Related Disorders

מחקר חדש: עישון סיגריות אלקטרוניות בקרב בני נוער מעלה את הסיכון להידבק בקורונה פי 5 (הודעת האגודה למלחמה בסרטן)

הודעת האגודה למלחמה בסרטן

במחקר שהתפרסם בשבוע האחרון,  נמצא כי בקרב בני נוער וצעירים המעשנים סיגריות אלקטרוניות, שיעור הנדבקים בנגיף הקורונה הוא פי 5 לעומת לא מעשנים. בני נוער וצעירים שדיווחו על שימוש כפול של סיגריות אלקטרוניות וסיגריות רגילות נדבקו בנגיף בשיעור של פי 7!

האגודה למלחמה בסרטן: “ידוע כי שימוש בסיגריות אלקטרוניות מכפיל את הסיכוי של בני נוער מעשנים לעשן סיגריות בהמשך החיים, עלול לפגוע בהתפתחות המח ומעלה את הסיכון שלהם לחלות במחלות לב וריאה.”

במחקר חדש, שפורסם ב-11 באוגוסט 2020 ב-Journal of Adolescent Health ערכו חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סטנפורד, קליפורניה, משאל טלפוני בקרב 4,351 בני נוער וצעירים בני 24-13 מרחבי ארה”ב, בין התאריכים 14-6 במאי, 2020. 50.2% מהנשאלים השתמשו אי פעם בסיגריות או בסיגריות אלקטרוניות, ו-49.8% לא השתמשו מעולם. ניתוח תוצאות המשאל הראה כי מבין הצעירים שעברו בדיקות לנגיף, אלה שהשתמשו בסיגריות אלקטרוניות ב-30 הימים שקדמו לבדיקה נמצאו חיוביים לנגיף בשיעור של פי 5 מלא מעשנים. במשתמשי סיגריות אלקטרוניות יחד עם סיגריות רגילות עמד השיעור על פי 7. בין הסיבות האפשריות לממצאים מונים החוקרים חשיפה מוגברת לניקוטין ולכימיקלים שבסיגריות אלקטרוניות המשפיעה לרעה על תפקוד הריאות, נגיעות תכופות בפנים או בפה-האופייניות למעשנים, העברת מתקני סיגריות אלקטרוניות בין משתמשים צעירים והשמנה.

החוקרים מציינים כי שימוש בסיגריות אלקטרוניות או שימוש מקביל בסיגריות אלקטרוניות ורגילות מהווה גורם סיכון משמעותי לחלות בנגיף, וחשוב כי מסרים המכוונים לנוער בדבר מניעת הידבקות יכללו מידע זה.

דנה פרוסט, מקדמת הבריאות של האגודה למלחמה בסרטן: “מחקר זה מצטרף לשורה של עדויות מדעיות על הקשר בין סיגריות אלקטרוניות ובין סיכונים בריאותיים של ממש. ידוע כי שימוש בסיגריות אלקטרוניות מכפיל את הסיכוי של בני נוער מעשנים לעשן סיגריות בהמשך החיים, עלול לפגוע בהתפתחות המח ומעלה את הסיכון שלהם לחלות במחלות לב וריאה. לפי המחקר הנוכחי , נראה כי הוא גם מגביר את הסיכון לחלות בנגיף הקורונה.

חשוב לזכור כי שמירה על בריאות הציבור אינה כוללת רק ריחוק חברתי ועטיית מסכה, אלא בין היתר גם אכיפה יעילה ונמרצת של איסור בעישון במקומות ציבורים וחוק איסור פרסום ושיווק של מוצרי עישון ונקיטת צעדים מוכחים למניעת התמכרות צעירים להרגל הממכר והקטלני” .

קישור לפרסום המאמר

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה