Smoking Related Disorders

מגפת הקורונה פגעה קשות בבריאות הנפשית של בני נוער (מתוך אתר MedPage Today)

במהלך מגפת הקורונה נרשמה עליה ניכרת בפניות לשירותי בריאות הנפש מצד מתבגרים, בעיקר במהלך החודשים מרץ ואפריל בשנת 2020, כך עולה מנתונים חדשים בנושא.

היקף הפניות לקבלת טיפול נפשי כאחוז מכלל הפניות לטיפול רפואי עלה למעשה כפליים בקרב מתבגרים בגילאי 13-18 שנים בחודשים מרץ (97%+) ואפריל (103.5%+) בשנת 2020, בהשוואה לאותם חודשים שנה מוקדם יותר. היקף התביעות הרפואיות ירד בכמחצית במהלך אותה תקופה. הדפוס הנ”ל נותר עד לסוף חודש נובמבר בשנת 2020 החודש האחרון שנבחן במחקר אך בהיקף קטן יותר.

החוקרים מסבירים כי ידוע כבר כי בקרב מתבגרים שיעורים גבוהים של תחלואה נפשית וכעת, עם מגפת הקורונה, ההורים מתחילים להתמודד עם קשיים, במערכות יחסים, מקומות עבודה ובטחון תזונתי.

החוקרים מדווחים כי חלק גדול מהטיפול הנפשי למתבגרים נעשה באמצעות שירותי טל-רפואה, שינוי דרמטי בהשוואה לנעשה טרם המגפה. בחודש ינואר בשנת 2020, פחות מ-2% משירותי בריאות הנפש בקבוצת גיל זו נעשו באמצעות שירותי טל-רפואה, אך באפריל, ביקורים וירטואליים היוו 70% מהטיפול הרפואי ונותרו בהיקף זה לאורך תקופת המחקר עד חודש נובמבר. אין ספק כי אפשרויות טל-רפואה, במרבית המקרים, הובילו לשיפור ניכר בטיפול הרפואי.

מהנתונים עולה עוד כי ההבדלים מגדריים בשירותי טיפול נפשי אשר היו קיימים טרם המגפה, התרחבו עוד במהלך המגפה. בנות לבנות היוו כשני-שליש מהפונות לשירותים אלו לפני המגפה, ושיעור הפניות מצד נשים טיפס החל מחודש מרץ והגיע ל-71% בנובמבר בשנת 2020.

ממצאים אלו עולים ברובם בקנה אחד עם דיווחים דומים שמצאו כי בנשים סיכוי גבוה כמעט כפליים לאבחנה של הפרעה פסיכיאטרית, בהשוואה לגברים. מהדו”ח הנוכחי עולה כי חלה עליה גדולה בשיעורי מקרי פגיעה עצמית מכוונת, אשר עלו כמעט כפליים באפריל 2020, בהשוואה לשנה הקודמת. גם במקרה זה, בנשים תועד סיכוי גבוה פי 5 מגברים לקבל טיפול בשל פגיעה עצמית מכוונת בעקבות טביעה, שימוש בכלי נשק, אש או עשן, חפצים חדים, או תאונת דרכים.

תביעות בשל מינוני-יתר בקרב מתבגרים עלו ב-95% בחודש מרץ וב-119% בחודש אפריל בשנת 2020, בהשוואה לחודשים המקבילים בשנת 2019, השימוש בחומרים אסורים עלה ב-65% ו-63%, בהתאמה. מגמות אלו תואמות לנתונים עליהם דיווחו המרכז לבקרת מחלות ומניעתן. מקרי תמותה עקב מינון-יתר היו במגמת עליה עוד טרם המגפה, אך אין ספק כי שיעורים אלו עלו משמעותית בתקופת הקורונה.

מהנתונים עולה כי בחודש אפריל בשנת 2020 חלה עליה של 94% בשיעור הפניות בשל הפרעת חרדה כללית, עליה של 84% במקרי דיכאון מג’ורי ועליה של 90% בהפרעות הסתגלות, בהשוואה לשיעורים שתוארו שנה קודם לכן. למרות ששלוש ההפרעות הללו היו בראש רשימת הבעיות הפסיכיאטריות לפני המגפה, החוקרים זיהו שינויים בשכיחות גם של הפרעות אחרות, למשל, הפרעות אכילה עברו מההפרעה השישית להפרעה החמישית בשכיחותה בחודש אוגוסט 2020 ונותרו במיקום זה עד נובמבר .

בסך הכול, המגמות היו דומות בקרב מתבגרים בגילאי 19-22 שנים, אך היו פחות בולטות בקרב אלו בגילאי 13-18 שנים. כמו כן, בילדים בגילאי 6-12 שנים, פניות בשל הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות פחתו משמעותית בין ינואר ועד נובמבר 2020, בהשוואה לשנה הקודמת. לעיתים קרובות, האבחנה של הפרעת קשב וריכוז נעשית לאחר שהמורה ממליץ להורה להשלים את ההערכה על-סמך הנעשה בכיתה, אך עם סגירת בתי הספר, חלה ירידה משמעותית בהיקף ההמלצות הללו.

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה