Sport Medicine

עיקרי ההמלצות מטעם ה-European Society of Cardiology בנושא פעילות גופנית וספורט בחולים עם מחלת לב וכלי דם (מתוך המלצות ה-ESC)

הליכה פעילות גופנית

במאמר שפורסם בכתב העת European Heart Journal מפרסמים מומחים מטעם ה-European Society of Cardiology את “עשרת הדברות” בנושא פעילויות ספורט ופעילות גופנית בחולים עם מחלות לב וכלי דם.

·       על כל החולים עם מחלה קרדיווסקולארית המסוגלים לבצע זאת, להקפיד על פעילות גופנית בהיקף של לפחות 150 דקות בשבוע, בחלוקה ל-5 ימים בשבוע, או 75 דקות של פעילות גופנית מאומצת, בחלוקה ל-3 ימים.

·       בקרב חולים עם השמנת-יתר ויתר לחץ דם או סוכרת מסוג 2, מומלץ להוסיף שלושה אימוני תנגודת בשבוע במשך 20 דקות להפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

·       גישה מעשית מוקדמת נדרשת לזיהוי חולים בסיכון גבוה למחלת עורקים כלילית טרשתית וזו צריכה לכלול הערכה של התסמינים, גורמי סיכון מוכרים והערכה שיטתית של הסיכון הכלילי.

·       בחולים המוגדרים בסיכון גבוה לסיבוכים לבביים עקב מחלה טרשתית כלילית, המבקשים לעסוק בפעילות גופנית בעצימות גבוהה צריכים לעבור הערכת סיכון עם מבחן מאמץ או בדיקת הדמיה תפקודית.

·       אופטימיזציה של הטיפול התרופתי, הערכת היכולת התפקודית וסיווג הסיכון הם חיוביים לפני מתן המלצה לתכנית אימונים בחולי אי-ספיקת לב.

·       פעילות גופנית סדירה הינה אבן הפינה למניעת פרפור פרוזדורים באוכלוסיה הכללית. עם זאת, תרגילי סיבולת לאורך החיים עשויים להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים בחלק מהגברים בגיל העמידה ובגיל מבוגר יותר.

·       חלק מהחולים אסימפטומטים עם קרדיומיופתיה היפרטרופית קלה ומדד סיכון לפי סולם ESC (European Society of Cardiology) יכולים להשתתף בכל תחרויות הספורט, פרט לאלו בהם סינקופה עלול להוביל לחבלה פטאלית.

·       על חולים עם מחלת מסתם חמורה, תפקוד גרוע של חדר שמאל, קרדיומיופתיה אריתמוגנית ומיוקרדיטיס פעילה להימנע מפעילות גופנית אינטנסיבית.

·       בחולים הנוטלים נוגדי-קרישה ואלו עם ICD צריכים להימנע מספורט מגע ופעילות העלולה להיות מלווה בחבלה לגוף.

·       בקרב חולים עם מחלות לב וכלי דם העלולות להיות חמורות ומבקשים להשתתף באימון בעצימות גבוהה או בספורט תחרותי, תהליך קבלת החלטות משותף עם הרופא המטפל מומלץ בכדי להסביר למטופל על ההשפעה של ספורט והסיכונים האפשריים. דיונים אלו צריכים להיות מתועדים ברשומה הרפואית.

מתוך המלצות ה-ESC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה