Stroke

הנחיות מטעם ה-ACC אודות ההשלכות הלבביות של נגיף הקורונה (מתוך הצהרת ה-ACC)

איגוד ה-ACC (American College of Cardiology) פרסם הצהרה הנוגעת להשלכות הלבביות של המגיפה הנוכחית של נגיף הקורונה החדש (COVID-19).

מדיווחים מוקדמים עלה כי חלק גדול מהחולים שנדבקו בנגיף סבלו עוד קודם לכן ממחלות לב וכלי דם. ידוע כבר כי נגיפים דוגמת שפעת עלולים להחמיר מצבים לבביים וניתן לצפות כי גם לנגיף החדש תהיה השפעה דומה. ההשפעות הקרדיווסקולאריות לא צפויות להיות דומות והחומרה צפויה להיות שונה בין חולים שונים.

בשלב זה, המסמך מתמקד בחלק מההשלכות הלבביות המוקדמות של הזיהום. לדוגמא, דיווחי מקרים מוקדמים הציעו כי חולים עם מחלה לבבית קיימת מצויים בסיכון מוגבר לסיבוכים או תמותה עקב הזיהום הנגיפי, כאשר עד מחצית מהחולים המאושפזים סובלים ממחלה כרונית.

מהנתונים הזמינים עולה כי 40% מהחולים המאושפזים עם זיהום מוכח סבלו ממחלה קרדיווסקולארית או צרברווסקולארית.

מדיווח לאחרונה שכלל 138 חולים שאושפזו עם הזיהום הנגיפי, 19.6% חולים פיתחו תסמונת מצוקה נשימתית חדה, 16.7% פיתחו הפרעת קצב, 8.7% פיתחו הלם, 7.2% פיתחו נזק לבבי חד ו-3.6% אובחנו עם נזק כלייתי חד. שיעור הסיבוכים היה גבוה יותר באופן גורף בחולים שאושפזו ביחידות טיפול נמרץ.

מקרה המוות הראשון היה של גבר בן 61 שנים, עם היסטוריה ארוכה של עישון, אשר הלך לעולמו עקב מצוקה נשימתית, אי-ספיקת לב ודום לב.

ההצהרה כוללת גם מספר קווים מנחים:

·       נגיף COVID-19 מתפשט באופן טיפתי ועשוי לשרוד תקופות ממושכת מחוץ לגוף; הכלה ומניעה באמצעות גישות סטנדרטיות ברמת בריאות הציבור וגישות אישיות למניעת התפשטות מחלות מדבקות.

·       באזורים גיאוגרפיים עם הדבקה פעילה בנגיף (בעיקר בסין), סביר לייעץ למטופלים עם מחלות לב וכלי דם קיימות אודות הסיכון האפשרי ולעודד נקיטת אמצעי זהירות.

·       חלק מהמומחים הציעו כי שימוש קפדני בתכשירים לייצוב נגעים טרשתיים עשויים לספק הגנה נוספת לחולים עם מחלות לב וכלי דם במהלך תקופות התפרצות נרחבת, כולל סטטינים, חסמי ביתא, מעכבי ACE, אספירין; עם זאת, יש להתאים טיפולים אלו באופן פרטני.

·       בחולים עם מחלות לב וכלי דם חשוב להקפיד על קבלת חיסונים כמומלץ, כולל חיסון כנגד דלקת ריאות, לאור הסיכון המוגבר לזיהום חיידקי משני. עוד חשוב להקפיד על חיסונים כנגד שפעת למניעת מקור אחר לחום, העלול תחילה לבלבל עם אבחנה של זיהום בנגיף קורונה.

·       סביר לסווג חולים עם הזיהום הנגיפי לתעדוף טיפול לפי נוכחות מחלות לב וכלי דם, מחלות נשימתיות, כלייתיות ומחלות כרוניות אחרות.

·       בחולים עם מחלות לב וכלי דם באזורים גיאוגרפיים ללא התפשטות הנגיף, הדגש נותר האיום עקב זיהום בשפעת, חשיבות חיסונים ורחצת ידיים תדירה והמשך הקפדה על טיפול בהתאם להנחיות.

מתוך הצהרת ה-ACC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אנמיה בדרגה בינונית או חמורה מלווה בעליה משמעותית בהיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה, כמו גם אירועי דמם מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    הטיפ השבועי עם פרופ' רז: הפסקת או לקיחת אספירין במטופלים.

    פרופ’ רז עוסק בהפסקת/לקיחת אספירין במטופלים, ומתייחס למאמר שפורסם לאחרונה ב-JAMA בו נמצא שבמטופלים ללא אינדיקציה לנטילת אספירין, הפסקת הטיפול הביאה לעליה בסיכון לאירועים לבביים, בעוד שהמשך נטילת הטיפול לא נקשרה לעליה משמעותית בסיכון לדימום. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • הבטיחות הקרדיווסקולארית של Romosozumab לעומת אנאלוגים ל-PTH בטיפול באוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    הבטיחות הקרדיווסקולארית של Romosozumab לעומת אנאלוגים ל-PTH בטיפול באוסטיאופורוזיס (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים חדשים ממחקר עולם-אמיתי שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי טיפול ב- Romosozumab (איבניטי) לאוסטיאופורוזיס מלווה בסיכון מופחת לאירועים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לטיפול באנאלוגים ל-PTH. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Romosozumab הינו נוגדן המשמש לטיפול באוסטיאופורוזיס ובעל תכונות המשפיעות לטובה על בניית עצם. השימוש הקליני ב- Romosozumab מלווה בחשש מפני אירועים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה