Stroke

ההשפעה של רמות נתרן על התוצאות התפקודיות בחולים עם אירוע מוחי (J Clin Endocrinol Metab)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מאושפזים בשל אירוע מוחי חד, היפונתרמיה ממושכת מלווה בתוצאות תפקודיות גרועות יותר.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תיקון היפונתרמיה עשוי להוות קו טיפול נוסף לשיפור התוצאות הקליניות בחולים עם אירוע מוחי. מחקרים קודמים מצאו כי היפונתרמיה בעת הקבלה לאשפוז מלווה בתוצאות קליניות גרועות יותר בחולים עם אירוע מוחי, אך לא ברור אם תיקון ההפרעה בנתרן עשויה לשפר את התוצאות.

החוקרים השלימו ניתוח נתונים ממאגר Swiss Stroke Registry, אשר נאספו בין ינואר 2016 ועד דצמבר 2018.

מבין 1,995 חולים במאגר, ב-144 (7.2%) תועדה היפונתרמיה בעת הקבלה לאשפוז, ב-102 חולים (70.8%) הושג ריכוז נתרן תקין ו-42 חולים (29.2%) נותרו עם ערכי נתרן נמוכים בעת השחרור מבית החולים.

עליה בריכוז נתרן ראשוני לוותה בתוצאות תפקודיות טובות יותר לאחר שלושה חודשים (יחס סיכויים של 0.94, רווח בר-סמך 95% של 0.90-0.99), עם עליה במדד mRS (Modified Rankin Scale) עם כל שינוי של 1 מילימול/ליטר בריכוז נתרן.

בהשוואה לחולים עם ערכי נתרן תקינים, בחולים שנותרו עם ערכי נתרן בטווח היפונתרמיה בעת השחרור מבית החולים תועדו תוצאות תפקודיות גרועות יותר לאחר שלושה חודשים, עם סיכון גבוה יותר מכפליים לעליה במדד mRS (יחס סיכויים של 2.46, רווח בר-סמך 95% של 1.20-5.03).

מהנתונים עולה כי להיפונתרמיה לא הייתה השפעה על הסיכון לתמותה, הישנות אירוע מוחי או משך האשפוז בבית החולים.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה לקבוע את ההשפעה של תיקון ההפרעה במשק הנתרן על התוצאות התפקודיות בחולים אלו.

J Clin Endocrinol Metab, Sep 4, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה