Testosterone Deficiency

זמזם הרטבת לילה ו-Desmopressin עדיין מהווים את הגישה הטובה ביותר להרטבת לילה (Journal of Pediatric Urology)

זמזם הרטבת לילה (Enuresis Alarm) ו-Desmopressin עדיין מהווים את טיפול הבחירה במקרים של הרטבת לילה בילדים, כך על-פי מסמך עדכני מטעם ה-International Childrens Continence Society.  המומחים מסבירים כי לא חלה פריצת דרך משמעותית בתחום ולכן טיפולים אלו עדיין נחשבים לטובים ביותר.

ההנחיות החדשות נוגעות לניהול וטיפול במקרים של הרטבת לילה, המוגדרת כבריחת שתן בילד בגיל 5 שנים ומעלה. ההערכה הראשונית צריכה לכלול אנמנזה מקיפה, בדיקה גופנית עם דגש על בעיות שדרה, עקומת התרוקנות ובמידה ומדובר בהרטבה שניונית, לבחון תסמינים בדרכי שתן תחתונות במהלך שעות היום, או במידה וישנם סימני אזהרה כלשהם, בדיקת שתן.

טיפול פעיל ישמש החל מגיל 6 שנים. בילדים עם תסמינים בדרכי שתן תחתונות בנוסף להרטבת לילית יש להמליץ על משטר התרוקנות קבוע, שתייה הולמת, בעיקר בבוקר ובצהריים, הקפדה על תנוחת התרוקנות טובה עם תמיכה טובה בירכיים.

אין עדויות התומכות באורותרפיה כטיפול קו-ראשון בילדים עם הרטבת לילה בלבד. זמזם הרטבת לילה מספק גירוי השכמה לילד ולמשפחה כאשר השתן מפעיל את החיישן הממוקם במיטה או בבגדי הילד. טיפול זה מסייע במקרים של הרטבה תכופה כאשר ישנה מוטיבציה גבוהה לילד ולבני המשפחה. זמזמי הרטבה הם פחות יעילים בילדים בהם ההרטבה אינה תכופה או תקופתית ובילדים המרטיבים את המיטה יותר מפעם אחת בלילה.

טיפול ב-Desmopressin מפחית ייצור שתן לילי לרמה המתאימה לשלפוחית. ניתן לראות מיידית אם הטיפול יעיל ולכן אין הצדקה להארכת משך הטיפול מעבר לשבוע או שבועיים בילד שאינו מגיב לטיפול.

ניתן להתחיל באחת משתי גישות הטיפול. ניתן לנסות תחילה מתן Desmopressin בילד עם השתנה לילית מרובה ונפח שתן תקין במהלך היום, בעוד שזמזמי הרטבת לילה מהווים בחירה סבירה בילדים בהם תפוקת השתן הלילית תקינה ונפח התרוקנות השתן במהלך היום הוא נמוך.

ניתן לשקול אפשרות טיפול משולב במקרים של השתנה לילית מרובה ונפח התרוקנות נמוך במהלך היום. גישה אחרת כוללת מתן אפשרות בחירה למשפחות באשר לטיפול בו היו מעוניינים תחילה.  ללא גישה לגישה שנבחרה, במידה והטיפול הראשון נכשל, ניתן להציע את הגישה החליפית ואם גם אפשרות זו נכשלה, ניתן להציע שילוב שני הטיפולים יחד.

ניתן לשקול תכשירים אנטי-כולינרגים כקו-טיפול שני בחלק מהילדים ונוגדי-דיכאון עם Imipramine יכולים לשמש בידי מומחים כטיפול קו-שלישי, כאשר גישות אחרות נכשלו או אסורות לשימוש.

Journal of Pediatric Urology, online January 30, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה