Testosterone Deficiency

שלושה גורמי סיכון מהווים את המשלב המנבא הטוב ביותר של תסמונת מטבולית (מתוך אתר Research Square)

מנתונים חדשים שפורסמו באתר Research Square וטרם עברו סיקור עמיתים עולה כי שלושה גורמי סיכון מספקים את יכולת החיזוי הטובה ביותר של תסמונת מטבולית: טריגליצרידים, גלוקוז ויחס היקף מותניים לגובה.

מהממצאים עולה כי מדד טריגליצרידים וגלוקוז (Triglyceride and Glucose Index, או TyG) ויחס היקף מותניים לגובה היו אחראיים ל-68.6% מהסיכון לתסמונת מטבולית (שטח מתחת לעקומת ה-ROC של 0.686) באוכלוסייה סינית שהייתה במעקב לאורך 15 שנים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמונת מטבולית מתאפיינת בהשמנה מרכזית, יתר לחץ דם, דיסליפידמיה, הפרעה במשק סוכר או סוכרת מסוג 2 ומלווה בסיכון מוגבר לטרשת עורקים ומחלות לב וכלי דם.

מדד TyG משלב רמות סוכר וטריגליצרידים בצום ומהווה סמן עזר לתנגודת לאינסולין, לה תפקיד מרכזי בהתפתחות תסמונת מטבולית. מחקרים לאחרונה התמקדו בערך המנבא של משלב מדדים, כולל מדד TyG בשילוב עם היקף מותניים, יחס היקף מותניים לגובה, או יחס היקף מותניים לירך.

המחקר הפרוספקטיבי הנוכחי התמקד באוכלוסיית משתתפים מסין, אשר כלל 363 גברים ו-227 נשים שעברו סדרת בדיקות והשלימו סקר גורמי סיכון בשנת 1992 ושוב בשנת 2007.

מהנתונים עולה כי לאחר תקנון לגיל, מין, הרגלי עישון ושתיית אלכוהול, פעילות גופנית ומרכיבי תסמונת מטבולית, משלב מדד TyG עם יחס היקף מותניים לגובה היה המנבא המשמעותי ביותר של תסמונת מטבולית (יחס סיכויים של 5.63, p<0.001).

לאחר תקנונים, רק מדד TyG עם יחס היקף מותניים לגובה ומדד TyG עם היקף מותניים ניבאו הופעת תסמונת מטבולית בשני המינים. משלב מדד TyG עם יחס היקף מותניים לגובה הדגים יחס סיכויים לתסמונת מטבולית של 9.14 בגברים (P<0.001) ושל 3.18 בנשים (p=0.005).

בכלל המשתתפים, משלב מדד TyG עם יחס היקף מותניים לגובה הדגים את השטח מתחת לעקומה הגדול ביותר לזיהוי תסמונת מטבולית (AUC = 0.686), לאחריו היה משלב מדד TyG עם היקף מותניים (AUC = 0.660), מדד TyG עם יחס היקף מותניים לירך (AUC = 0.564) ומדד TyG לבדו (AUC = 0.556).

ממצאי המחקר מעידים כי משלב TyG עם יחס היקף מותניים לגובה עדיף על שלושה מדדים דומים אחרים לחיזוי תסמונת מטבולית. גורמי סיכון הקשורים במדד TyG ומשלבים מדדי השמנה עם מדדי TyG עדיפים על מדדים אחרים לזיהוי תסמונת מטבולית בגברים ובנשים.

מתוך אתר Research Square

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה