Thalassemia

היעילות והבטיחות של מבירט בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV בסיכון גבוה לעמידות לטיפול (Hepatol Int)

במאמר שפורסם בכתב העת Hepatology International מדווחים חוקרים מיפן על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Glecaprevir/Pibrentasvir (מבירט) יעיל מאוד ובטוח לטיפול בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV (Hepatitis C Virus) גם בנוכחות גורמים המעלים את העמידות לטיפול, דוגמת מחלת כליות כרונית ופיברוזיס כבדי מתקדם.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תרופות אנטי-ויראליות בעלות פעילות ישירה כנגד HCV הובילו לשיפור ניכר ביעילות הטיפול כנגד הזיהום הנגיפי. במחקר הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את הבטיחו והיעילות של מבירט, בעיקר בחולים עם גורמים המעלים את העמידות לטיפול, ואת ההשפעה של גורמים אלו על הטיפול. לצורך כך, הם השלימו מחקר פרוספקטיבי, רב-מרכזי, שכלל 1,439 משתתפים מ-33 מרכזים רפואיים. כל המשתתפים טופלו במבירט והחוקרים בחנו את היעילות, הבטיחות והאירועים החריגים משנית לטיפול.

שיעורי תגובה נגיפית ממושכת לאחר 12 שבועות עמדו על 99.1% (1,397 מבין 1,410 מטופלים) בניתוח לפי-פרוטוקול המחקר, ובחלוקה לפי גנוטיפ הנגיף שיעורי התגובה הנגיפית עמדו על 99.4% מאלו עם זיהום בנגיף מגנוטיפ 1, 99.4% מאלו עם זיהום בנגיף מגנוטיפ 2, ו-80% מאלו עם זיהום בנגיף מגנוטיפ 3.

בחולים שלא קיבלו קודם לכן טיפול בתרופות אנטי-ויראליות בעלות פעילות ישירה, שיעורי התגובה הנגיפית הממושכת לאחר 12 שבועות היו גבוהים יותר עם זיהום בנגיף מגנוטיפ 1 או 2, בהשוואה לזיהום בנגיף מגנוטיפ 3. החוקרים לא זיהו הבדלים בין חולים עם מחלת כליות כרונית בשלב 1-3 ומחלת כליות כרונית בשלב 4-5 (99.1% לעומת 98.9%, בהתאמה), או בין חולים עם שחמת וללא שחמת כבד (99.0% לעומת 99.1%, בהתאמה).

מניתוח הנתונים עלה כי גורמים מנבאים להעדר תגובה נגיפית ממושכת לאחר 12 שבועות כללו זיהום בנגיף מגנוטיפ 3 (יחס סיכויים של 33.404) וחשיפה קודמת לטיפול אנטי-ויראלי בעל פעילות ישירה כנגד HCV, ללא-אינטרפרון (יחס סיכויים של 3.977).

אירועים חריגים תועדו ב-28.2% מהחולים ו-1.6% הפסיקו את הטיפול בשל אירועים חריגים על-רקע הטיפול התרופתי. אירועים חריגים היו נפוצים יותר משמעותית בחולים עם מחלת כליות כרונית בשלב 4-5, בהשוואה לאלו עם מחלת כליות כרונית בשלב 1-3 (41.6% לעומת 26.1%, בהתאמה) ובאלו עם שחמת כבד, בהשוואה לאלו ללא שחמת כבד (38.6% לעומת 24.1%, בהתאמה).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בבטיחות ויעילות מבירט בחולים עם זיהום כרוני בנגיף HCV, גם בנוכחות גורמים המלווים בסיכון מוגבר לעמידות לטיפול. עם זאת, בחולים אשר קיבלו בעבר טיפול בתכשירים אנטי-ויראליים בעלי פעילות ישירה, ללא אינטרפרון, ואלו עם גנוטיפ 3, מחלת כליות בשלב 4 או 5, או פיברוזיס כבדי מתקדם, נדרש מעקב הדוק יותר.

Hepatol Int. 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה