Thyroid Disorders

טיפול בסופחי זרחן קשור לירידה בתמותה בחולי דיאליזה (Kidney International)

ע”פ אנליזה מנתוני מחקר ה-COSMOS אשר פורסמו ב- Kidney International החודש עולה כי טיפול בסופחי זרחן במטופלים בדיאליזה קשור לירידה בתמותה.

ברקע מציינים המחברים כי היפרפוספטמיה קשורה לסיכון מוגבר לתמותה במטופלים עם מחלת כליות כרונית (CKD ) בדרגה 5 הנמצאים בטיפול בדיאליזה.

במחקר זה ביקשו החוקרים לקבוע את הקשר בין שימוש בסופחי זרחן כטיפול מונותרפי או משולב ובין הישרדות בקרב 6,797 מטופלים ממחקר ה-COSMOS , שנמשך לאורך 3 שנים, רב מרכזי, גלוי תווית , תצפיתי ופרוספקטיבי אשר בוצע ב-227 מרכזי דיאליזה ב-20 מדינות אירופאיות.

נעשה ניתוח של המרשמים לסופחי זרחן שקיבלו המטופלים ע”פ תקופת המעקב וסוג המרשמים (מונותרפי ומשולב) בכדי לבדוק קשר סיבתי ולבחון אם סוג הטיפול בסופחי הזרחן מהווה גורם חיזוי לתמותה מכל סיבה ותמותה קרדיווסקולרית תוך שימוש ברגרסיה יחסית מסוג COX .

החוקרים בחנו שלושה מודלים של רגרסיה רבת משתנים שכללה עד 24 משתנים . לאחר אנליזות רב משתנים נמצא שמטופלים שקיבלו מרשמים לסופחי זרחן הראו ירידה של 29% ו-22% בתמותה מכל סיבה ובתמותה קרדיווסקולרית , בהתאמה.

היתרון ההישרדותי של סופחי הזרחן נותר מובהק סטטיסטי גם לאחר התאמות לגורמי סיכון נוספים.

החוקרים מדווחים עוד כי נמצאה ירידה של 8% בסיכון לתמותה עבור  כל עליה של 10% בשימוש משולב בסופחי זרחן.

החוקרים מציינים כי כל הטיפולים היחידים והמשולבים, למעט מלח אלומיניום, הראו תועלת הישרדותי.

בניתוח שבחן את הקשר עם תמותה מכל סיבה אשר בחן באופן ספציפי את קבוצות סופחי הזרחן הנמצאות בשימוש נפוץ יותר (ע”י הוצאה מהאנליזה את קבוצת סופחי הזרחן ה”אחרים”, ביניהם גם סופחי זרחן לא ידועים) נמצא שהירידה בסיכון לתמותה של 9 סופחי הזרחן שנותרו באנליזה נעה בין 27% ל-72% .

בניתוח שבחן מונותרפיה, התוצאות הטובות ביותר שהתקבלו היו עם lanthanum

Carbonate (פוסרנול) , ובניתוח שבחן טיפולים משולבים נמצא שהשילוב של sevelamer (רנוולה) ו- Carbonate lanthanum היה עם התוצאה הטובה ביותר.

לדעת החוקרים, המימצאים החיוביים מהמחקר הנוכחי צריכים לקבל חיזוק באמצעות מחקרים מבוקרים ואקראיים אשר יעניקו תוקף לתועלת ההישרדותית שנצפתה בטיפול בסופחי הזרחן .

Kidney International , (3 July 2013) | doi:10.1038/ki.2013.185

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה