Thyroid Disorders

הטיפול באמצעות Cinacalcet (מימפרה) מפחית ריכוז PTH בסרום במרבית חולי CKD בהמודיאליזה (Endokrynol Pol )

ממחקר חדש המתפרסם ב-Endokrynol Pol עולה כי הטיפול באמצעות Cinacalcet (מימפרה) מפחית ריכוז PTH בסרום במרבית (כ-72%) חולי הכליות הכרוניים (CKD) המטופלים בהמודיאליזה ונסבל היטב עם מעט תופעות לוואי.

בפתח המאמר מציינים המחברים כי היפרפרתיאודיזם משנית (sHPT) היא הפרעה נפוצה בחולי CKD המטופלים בהמודיאליזה. התכשיר סינאקלצט מעלה את הרגישות של רצפטור הקלציום לקלציום שנמצא בסרום, דרך הפחתת הריכוז בסרום של הפאראתהורמון (PTH). מטרת המחקר הייתה להעריך את הבטיחות והיעילות של 6 חודשי טיפול עם סינאקלצט בחולי CKD בהמודיאליזה עם sHPT .

החוקרים עקבו אחר 71 מטופלים עם CKD המקבלים המודיאליזה עם אבחנה של sHPT (רמות PTH של  מעל  300 pg/mL ). המטרה הייתה להפחית ריכוזי PTH מתחת ל-300 pg/mL . ריכוזי ה-PTH, הסידן והזרחן נמדדו לפני מתן המינון הראשון של סינאקלצט, ושוב לאחר 3 ו-6 חודשי טיפול שניתן לפני התחלות הססיות של המודיאליזה.

בסה”כ 58 מטופלים השלימו את המחקר. נמצאה ירידה מובהקת סטטיסטית בריכוז ה-PTH בסרום מרמה ממוצעת של 1,138 pg/mL (בטווח שבין 931-1345 ) ל-772 pg/mL (בטווח שבין 551-992) לאחר 3 חודשי טיפול, ול-635 pg/mL (בטווח שבין 430-839, P<0.0001) לאחר 6 חודשים.

היעד של ריכוז PTH מתחת ל-300 pg/mL  הושג בקרב 25% מהמשתתפים לאחר 3 חודשים, ואצל 45% לאחר 6 חודשים. בקרב 28% מהמשתתפים סינאקלצט היה לא יעיל בהורדת ה-PTH . לא היו הבדלים מובהקים ברמות בסרום של קלציום וזרחן במהלך תקופת המעקב.

המחברים מציינים 3 מסקנות מרכזיות העולות מהמחקר:

1. סינאקלצט הפחית רמות PTH בסרום במרבית המטופלים עם CKD בהמודיאליזה עם sHPT

2. ב-28% מהמטופלים לא הגיבו לטיפול בסינאקלצט

3. הטיפול בסינאקלצט היה נסבל היטב וגרם רק למעט תופעות לוואי.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה