Thyroid Disorders

היבטים קליניים של הפרעות בתפקוד בלוטת התריס ובדיקות סקירה בהיריון (Endocr Pract.)

במאמר שפורסם בכתב העת Endocrine Practice מדווחים חוקרים על ממצאי סקירה חדשה, מהם עולה חשיבות הטיפול בתת-פעילות של בלוטת התריס ויתר-פעילות של בלוטת התריס לשיפור התוצאות המיילדותיות.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הנתונים בספרות הרפואית אודות תת-פעילות של בלוטת התריס ופעילות-יתר של בלוטת התריס והפרעות אוטואימוניות של בלוטת התריס בהיריון. הם סקרו את המחקרים שפורסמו בספרות בנושא הפרעות אוטואימוניות של בלוטת התריס והפרעה בתפקוד הבלוטה בהיריון וההשפעה של מחלות בבלוטת התריס בהיריון וחשיבות בדיקות סקירה.

מהתוצאות עולה כי יתר-פעילות של בלוטת התריס ותת-פעילות של בלוטת התריס בהיריון אחראיים לסיבוכים מיילדותיים וסיבוכים ביילודים. מספר מחקרים שבחנו את הקשר רמזו לסיכון מוגבר לסיבוכים בנוכחות תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס או הפרעות אוטואימוניות בתפקוד בלוטת התריס. אחד המחקרים האקראיים מצא כי בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס יש תועלת לטיפול בסיבוכים מיילדותיים וסיבוכים ביילודים, בעוד שמחקר אחר לא הצביע על הבדל ברמת האינטליגנציה בתינוקות שנולדו לאימהות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס.

מהנתונים עולה קשר בין הפרעות אוטואימוניות של בלוטת התריס ובין סיכון מוגבר לאובדן היריון, הפלות חוזרות ולידה מוקדמת.

מההנחיות הנוכחיות עולה כי דרוש טיפול מיידי במצבי יתר-פעילות של בלוטת התריס ותת-פעילות של בלוטת התריס, וכי מאחר והתועלת האפשרית עולה על הסיכון האפשרי, גם במקרים של תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס יש מקום לטיפול תרופתי. אין די נתונים בספרות הרפואית עודות ההשפעה של טיפול ב-Levothyroxine באישה עם הפרעה אוטואימונית של בלוטת התריס על התוצאות המיילדותיות. עדיין קיימת מחלוקת בנוגע לחשיבות בדיקות סקירה להפרעות בתפקוד בלוטת התריס בתחילת ההיריון וחיפוש אגרסיבי אחר מקרים.

Endocr Pract. 2014;20(6):597-607

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה