Thyroid Disorders

מה בין חשיפה לקרינה ובין ממאירויות אגרסיביות של בלוטת התריס? (Cancer)

במאמר שפורסם בכתב העת Cancer במהלך חודש אוקטובר מדווחים חוקרים שעקבו אחר ילדים ומתבגרים שנחשפו לנשורת רדיואקטיבית לאחר אסון צ’רנוביל בשנת 1986 על ממצאים המדגישים את העובדה כי ממאירויות בלוטת התריס בחולים אלו הן אגרסיביות במיוחד. לדבריהם, לנתונים השלכות העשויות להשפיע על אלו שנחשפו לתאונה בכור הגרעיני בפוקושימה שביפן בשנת 2011.

החוקרים סקרו כ-12,000 משתתפים מבלרוס מספר פעמים במהלך תקופה של תשע שנים. המשתתפים במחקר היו כולם מתחת לגיל 18 שנים כאשר נחשפו לנשורת הרדיואקטיבית באסון צ’רנוביל.

כל המשתתפים השלימו עד שלושה מחזורי סקירה לסרטן תירואיד בין השנים 1997-2008. מינוני החשיפה המשוערים ליוד רדיואקטיבי התבססו על מדידת פעילות בלוטת התריס בתוך חודשיים לאחר התאונה, ביחד עם נתונים מקומיים על-סמך שאלונים.

ב-11,664 המשתתפים אובחנו בסיכומו של דבר 158 גידולים ממאירים של בלוטת התריס במהלך שלוש מחזורי הסקירה, שנערכו במרווחים של כשנתיים. החוקרים מצאו כי חשיפה למינונים גבוהים יותר של יוד רדיואקטיבי לוותה בשכיחות גבוהה יותר של מאפיינים היסטולוגיים אגרסיביים יותר, דוגמת פלישה לימפאטית לכלי דם, הסננה לתוך בלוטת התריס וגידולים רב-מוקדיים.

החוקרים מסבירים כי גידולים אלו אלימים מאוד, ולכן לא ניתן לערוך בדיקות סקירה חד-פעמיות לממאירויות אלו, או לערוך בדיקות במרווחים של עשר שנים. בשנת 1997, בעת בדיקת הסקירה הראשונה, 11 שנים לאחר התאונה, זוהו 71 מקרים של סרטן בלוטת התריס. מאז, במהלך שני מחזורי סקירה נוספים, זוהו 87 גידולים חדשים נוספים.

Cancer. Published online October 28, 2014

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה