Thyroid Disorders

הפרעות בתפקודי תריס מלוות בסיכון מוגבר לתמותה ומוות לבבי פתאומי (Clin Endocrinol)

במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Endocrinology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה קשר בין הפרעה בתפקודי תריס ובין סיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה ומוות לבבי פתאומי.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הקשר בין רמות TSH (Thyroid Stimulating Hormone) ובין הסיכון לתמותה מכל-סיבה, תוצאות מחלות לב וכלי דם ומוות לבבי פתאומי. לצורך כך, הם אספו נתונים אודות 5,211 משתתפים המייצגים את אוכלוסיית פינלנד בגילאי 30 ומעלה, בשנים 2000-2001 ועקבו אחריהם לאורך חציון של 13.2 שנים.

ניתוח סטטיסטי שכלל תקנון לגיל, מין, עישון, סוכרת, לחץ דם סיסטולי ופרופיל השומנים בדם, שימש להערכת הקשר בין רמות TSH כמשתנה רציף וכמשתנה קטגורי (נמוך מתחת ל-0.4 יחידות/ליטר; טווח ייחוס 0.4-3.4 יחידות/ליטר; וגבוה מעל 3.4 יחידות/ליטר) עם תמותה כוללת, מוות לבבי פתאומי, מחלת לב כלילית, אירוע מוחי, מחלה קרדיווסקולארית, סיבוכים לבביים מג’וריים ופרפור פרוזדורים.

מהתוצאות עולה קשר בין רמות בסיסיות גבוהות יותר ובין סיכון גדול יותר לתמותה מכל-סיבה (יחס סיכון של 1.34) ומוות לבבי פתאומי (יחס סיכון של 2.28), בהשוואה לרמות TSH בטווח הייחוס. לא זוהה קשר בין רמות TSH גבוהות ובין תוצאים אחרים, בעוד שרמות TSH נמוכות לא נקשרו עם אף אחד מהתוצאים שנבחנו במחקר.

החוקרים לא זיהו קשר לינארי בין הטווח המלא של רמות TSH בתחילת המחקר ובין אחד התוצאים. הם מדווחים כי באחד הניתוחים הסטטיסטיים הם זיהו קשר בצורת U עם תמותה מכל-סיבה.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים אקראיים בקנה מידה גדול, בכדי שניתן יהיה לקבוע המלצות מבוססות-ראיות בנוגע לטיפול בהפרעות קלות בתפקודי התריס.

Clin Endocrinol. 2018;88(1):105-113

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה