Thyroid Disorders

האם יש מקום לעדכון הגישה הטיפולית ברטינופתיה סוכרתית ? (ARVO)

מאת נעה גנזבורג, Bsc


האם הגיע הזמן לעדכן את הטיפול ברטינופתיה סוכרתית? ממחקרים נשערכו על ידי רשת  Retina DRCR , הממומנת על ידי ה- NIH -National Institutes of Health ופורסמו בשנתיים האחרונות עולה כי יש להבחין אילו מהמטופלים זקוקים לטיפול אגרסיבי יותר במחלה. דיון במחקרים הללו יערך במפגש השנתי -האינטרנטי השנה- של ARVO ( ר”ת Association for Research in Vision and Ophthalmology ) .

מחקר PROTOCOL V האקראי הראה כי מטופלים עם חדות ראיה טובה הסובלים מבצקת מקולרית לא יזדקקו ככל הנראה לטיפול אגרסיבי. ויתכן במטופלים עם ראיה טובה (20/25 או יותר) , עם בצקת מקולרית, ניתן להסתפק במעקב לשם התחלה, לפני ביקורת או הדמיה נוספות, ולא להתחיל טיפול בהזרקה באופן מיידי.

מחקר PROTOCOL T ערך השוואה בין aflibercept, ranibizumab, bevacizumab במטופלים עם בצקת מקולרית סוכרתית. במטופלים עם רטינופתיה סוכרתית לא פרוליפרטיבית (nonproliferative) הציגו, בסיכוי גבוה יותר, שיפור בחומרת המחלה עם קבלת aflibercept או ranibizumab בהשוואה ל-bevacizumab לאחר שנה או שנתיים. במטופלים עם רטינופתיה סוכרתית פרולפרטיבית היה סיכוי טוב יותר לראות שיפור בחומרת המחלה עם קבלת aflibercept  לאחר שנתיים.  הטיפול ב-afliberceptאושר על ידי ה-FDA לטיפול ברטינופתיה סוכרתית בשנה שעברה. 

מחקרים אחרים מצאו כי הטיפול ב-Aflibercept הוריד את הסיכון לסיבוכים (כמו  נאווסקולריזציה אנטריורית, או בצקת מקולרית סוכרתית שהיא center-involved).   במחצית מהמטופלים עם רטינופתיה סוכרתית שאיננה פרופלירטיבית לאחר שנתיים של טיפול. הממצאים הללו עשויים להיות חשובים במיוחד במטופלים עם מחלה בינונית עד חמורה- רבים מהם מפתחים מחלה שהולכת ומחמירה, כך שחשוב לנטר את מצבם באופן צמוד, ולהתחיל טיפול בלייזר או ב-anti-VEGF אם המחלה מחמירה, כותבים החוקרים. 


https://www.medscape.com/viewarticle/929592

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה