Thyroid Disorders

זיהום אוויר ורעש מלווים בסיכון מוגבר לאי-ספיקת לב (Journal of the American Heart Association)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association עולה כי חשיפה לזיהום אוויר ורעש כלי רכב לאורך מספר שנים עשוי להביא לעליה בסיכון לאי-ספיקת לב.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שמחקרים קודמים קשרו בין זיהום אוויר ובין מחלות לב וכלי דם, אין מחקרים רבים להערכת הקשר בין חשיפה ממושכת לזיהום אוויר ואי-ספיקת לב.

מדגם המחקר כלל למעלה מ-22,000 אחיות בדנמרק, בגילאי 44 שנים ומעלה, אשר היו במעקב לאורך 15-20 שנים במטרה לבחון את ההשפעה של חשיפה לחומר חלקיקי עדין ודו תחמוצת החנקן, כמו גם רעש כלי רכב.

כל משתתפת במחקר השלימה שאלון מקיף שכלל נתונים אודות מדד מסת הגוף, אורחות חיים כמו הרגלי עישון, צריכת אלכוהול, פעילות גופנית והרגלי תזונה; המצב הבריאותי הנוכחי; פוריות; ותנאים במקום העבודה.

מהנתונים עולה כי חשיפה מוגברת למזהמים לאחר 3 שנים בלבד לוותה בעליה משמעותית בסיכון לאבחנה חדשה של אי-ספיקת לב.

בקרב מעשנות לשעבר ואלו עם יתר לחץ דם תועד הסיכון הגבוה ביותר להשפעות השליליות של חומר חלקיקי עדין. למעשה, בקרב מעשנות לשעבר תועדה עליה של 72% בסיכון לאי-ספיקת לב. מאחר ולא היה בידיי החוקרים לבחון חשיפה ממושכת יותר לחומר חלקיקי עדין, הם אינם יכולים לקבוע מהו מספר שנות החשיפה בו מתחילה העליה בסיכון לאי-ספיקת לב.

רעש תנועת כלי רכב נבחן על-פי הרעש העולה מהכבישים ברדיוס של שלושה קילומטרים מבית המשתתפים. למרות שהקשר עם רעש כלי תחבורה לא היה חזק כמו הקשר שתועד עם מזהמים, חשיפה לרעש זה עדיין לוותה בסיכון מוגבר לאי-ספיקת לב.

החוקרים מציעים כי צעדים ברמת בריאות הציבור, דוגמת בקרה על גזי פליטה עשויים להפחית את ההשפעה של חשיפה למזהמים, כמו גם אמצעים להפסקת עישון ואיזון לחץ דם.

Journal of the American Heart Association 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה