Trauma

התועלת של Riluzole בטיפול בנזק לחוט השדרה (מתוך הכנס המדעי השנתי ה-81 מטעם ה-American Association of Neurological Surgeons)

מהנתונים המוקדמים בנושא הטיפול בנזק לחוט השדרה עולות תוצאות מבטיחות ל-Riluzole בכל הנוגע לבטיחות והחלמה נוירולוגית ונראה כי הטיפול, המאושר כיום לחולים עם ALS (Amyotrophic Lateral Sclerosis ) יסייע להביא לשיפור מוטורי מסוים בחולים עם פגיעות בחוט השדרה. החוקרים הציגו את הנתונים במהלך הכנס המדעי השנתי ה-81 מטעם ה-American Association of Neurological Surgeons .

במחקר בשלב 1/2a ביססו החוקרים את ישימות מחקר רב-מרכזי להערכת הטיפול ב- Riluzole בפציעות טראומטיות של חוט השדרה והנתונים בנושא מעודדים מאוד.

המחקר בשלב 1/2a כלל 36 חולים עם פציעה טראומטית אקוטית של חוט השדרה, בגובה C4-T12 , עם מדד ASIA (American Spinal Injury Association ) של A , B או C .

גיל החולים הממוצע היה 39 שנים, מרביתם היו גברים (83%) עם פציעה צווארית (78%) ומדד AIS (ASIA Impairment Scale ) A (53%). הגורמים העיקריים לפציעות כללו תאונת דרכים (55%) ונפילות (25%).

כל החולים שנכללו בשנים 2010 ו-2011 טופלו בתוך 12 שעות מהפציעה. הזמן הממוצע עד לניתוח היה 17 שעות, וכמחצית מהחולים עברו דה-קומפרסיה ואיחוי של עמוד השדרה. Riluzole במינון 50 מ”ג ניתן כל 12 שעות למשך שבועיים והחוקרים עקבו אחר המצב הנוירולוגי, הפרופיל הפרמקוקינטי והתחלואה, תוך השוואת התוצאות בחולים שטופלו ב- Riluzole אל מול ביקורות שלא קיבלו את הטיפול.

נתוני הבטיחות לא העלו סימנים מדאיגים בעקבות הטיפול התרופתי, כאשר בסה”כ תועדו 74 סיבוכים בקרב 36 חולים, 12 מהם סווגו כחמורים.

החוקרים מדווחים על תופעות לוואי רבות, אף אחת מהן לא הייתה נפוצה יותר בקבוצת ההתערבות, בהשוואה לקבוצת הביקורת, ונתונים אלו מאוד מרגיעים. למעשה, זוהתה מגמה לפיה שיעור האירועים הקרדיווסקולאריים היה נמוך יותר עם Riluzole (5 לעומת 11 חולים).

התוצאות הנוירולוגיות הטובות ביותר תועדו בחולים עם פציעות צוואריות, בהשוואה לחולים עם פציעות גביות. לאחר שלושה חודשים, ב-27 חולים עם פציעות צוואריות חל שיפור ממוצע של 28 נקודות במדד המוטורי של ASIA , טוב יותר בהשוואה לקבוצת הביקורת.

בקבוצת ההתערבות, ב-50% מהחולים עם ASIA דרגה A נרשמה המרה, זאת בהשוואה ל-25% מהביקורות. מדד השיפור המוטורי הממוצע לאחר 90 ימים, בכל רמות ASIA , עמד על 31 בקבוצת המטופלים ב- Riluzole בהשוואה ל-15 בקבוצת ההשוואה, הבדל של 16 נקודות (p=0.02 ).

השיפור בקבוצת ההתערבות לכל רמת AIS עמד על 3 + באלו עם מדד A , 28+ באלו עם מדד B ו-14+ באלו עם מדד C . המדד המוטורי הממוצע לאחר 90 ימים עמד על 51 בכל החולים עם פגיעה צווארית בקבוצת ההתערבות, בהשוואה ל-40 בקבוצת הביקורת, ובאלו עם מדד AIS של B עמד על 55 לעומת 31 נקודות, בהתאמה. מרבית השיפור עם התרופה תועד בנקודת הזמן לאחר 90 ימים.

ההבדל הבולט ביותר תועד בחולים עם מדד ASIA של B והחוקרים מדגישים גם כי התרופה מספקת את ההגנה הנוירולוגית המשמעותית ביותר בחולים עם פגיעה צווארית, ככל הנראה משיקולים אנטומיים והעובדה כי הפציעות נוטות להיות באנרגיה נמוכה, עם אפשרות רבה יותר להגנה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי Riluzole הינו טיפול בטוח בפציעות טראומטיות אקוטיות של חוט השדרה, עם תוצאות מבטיחות להחלמה נוירולוגית, אך מסכימים כי מדובר במדגם קטן וכי תתכן השפעה תרפויטית להתערבות ניתוחית במועד.

מתוך הכנס המדעי השנתי ה-81 מטעם ה-American Association of Neurological Surgeons .

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה