Trauma

נשים נמצאות בסיכון של פי 5-10 מגברים לפתח PTSD (מתוך הכנס השנתי של ה-ADAA)

זה אולי נשמע מצ’ואיסטי ולא “פוליטיקלי קורקט” אך ע”פ מחקר פרוספקטיבי חדש נשים נמצאות בסיכון מוגבר לפתח הפרעת פוסט טראומה (PTSD) בהשוואה לגברים, ללא תלות בחומרת האירוע הטראומטי.

המחקר הוצג בכנס השנתי של החברה ל- Anxiety and Depression, להלן  ADAA . החוקרים גייסו 103 נשים שהגיעו למרכז טראומה ברמה 1 בתוך שעות מהאירוע, ואשר עמדו בקריטריוני ה-DSM ל-PTSD .

נשים שהיו עם הסטוריה של פסיכוזות או בסיכון לבצע התאבדות, אשר ניסו גם לבצע התאבדות ב-3 החודשים האחרונים, או שהיו במצב שכרות עם או ללא התראה על מצב נפשי – הוצאו מהמחקר.

הנשים שנכללו במחקר הוערכו במחלקה לרפואה דחופה ופעם נוספת לאחר חודש ו-3 חודשים לאחר האירוע הטראומטי, תוך שימוש בסולם ההערכה לסימפטומים של  PTSD . בשתי נקודות הזמן שבהם בוצעו הבדיקות, נשים היו בסיכון מוגבר לאבחנה של PTSD בהשוואה לגברים.

לאחר חודש אחד הנשים היו בסיכון של פי 10 להיות מאובחנות כסובלות מ-PTSD (סיכון יחסי של פי 9.49 , בטווח 3.59-25.04 , P< .001).

לאחר 3 חודשים מאירוע הטראומה, הסיכון המוגבר של נשים ל-PTSD פחת ועמד “רק” על פי 4.98 (בטווח 1.68-14.72 , P= .004) .

בנוסף, סימפטומי ה-PTSD היו רבים יותר בנשים בהשוואה לגברים, בשתי נקודות הזמן שנבדקו. 

החוקרים בחנו גם סמנים ביולוגיים וגנטיים אשר עשויים להוות גורמי חיזוי לסיכון לנשים לפתח PTSD , ובכוונתם אף לנסות לבחון מכניזם שיסביר את ההבדלים בין המינים בהקשר לסיכון ל-PTSD .  אחת ההשערות הן שלרמות האסטרדיול בזמן האירוע הטראומתי יש קשר לסיכון ל-PTSD .

מכל מקום מסקנות החוקרים הם שנשים שחוו טראומה צריכים לעבור הערכה קפדנית ולהישאר במעקב לאורך זמן לצורך זיהוי סימפטומים של PTSD כך שהטיפול במידת הצורך יינתן במהירות האפשרי. 

Anxiety and Depression Association of America (ADAA) Conference 2015. Abstract 174. Presented April 10, 2015.

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה