Trauma

האם יש צורך בטיפול אנטיביוטי במקרים של ניקור ציסטה בלבלב? (Gastroenterology)

לבלב

למרו המלצה בהנחיות לטיפול אנטיביוטי מניעתי לפני או במהלך FNA (Fine Needle Aspiration) של ציסטה בלבלב, המבוצעת תחת אולטרה-סאונד אנדוסקופי, הסיכון לזיהום עקב הפרוצדורה הוא נמוך, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי ומבוקר שפורסמו בכתב העת Gastroenterology.

המחקר הרב-מרכזי כלל 226 חולים (גיל ממוצע של 64 שנים, כמחצית היו נשים) עם ציסטה בלבלב שדרשה ניקור תחת אולטרה-סאונד אנדוסקופי. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב-Ciprofloxacin (בולוס תוך-ורידי במינון של 200 מ”ג ולאחר מכן מתן פומי של 500 מ”ג כל 12 שעות, עם סך כולל של 7 מנות טיפול), או תמיסת מי מלח עם כדורי דמה.

המשתתפים היו במעקב לאורך 21 ימים ו-205 חולים (90.7%) השלימו את המחקר. המקרה היחיד של זיהום על-רקע ניקור תועד בחולה בקבוצת הפלסבו שפיתח דלקת לבלב חדה ובקטרמיה לאחר הפרוצדורה.

החוקרים מדווחים כי מניעת זיהום לא הייתה נחותה בקבוצת הביקורת; ההבדל בין הקבוצות עמד על 0.87%. יתרה מזאת, לא תועדו הבדלים בין הקבוצות בחום (2 חולים בכל קבוצה) או אירועים חריגים אחרים.

מומחים בתחום מציינים כי עשויה להיות חשיבות רבה למניעת מתן טיפול אנטיביוטי מיותר, כאשר צמצום הטיפול עשוי להפחית את האירועים החריגים על-רקע טיפול אנטיביוטי, דוגמת זיהום Clostridium difficile, כמו גם לצמצם הוצאות רפואיות.

Gastroenterology, online January 20, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה