Trauma

הבדלים במבנה המוח בילדים עם ADHD לעומת אלו ללא ADHD (מתוך Lancet Psychiatry)

בילדים עם ADHD (Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder) ניתן לזהות הבדלים במבנה המוח, בהשוואה לעמיתיהם ללא הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Lancet Psychiatry.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים הבדלים במבנה המוח בבדיקת הדמיה בתהודה מגנטית בילדים עם ובלי ADHD, אשר לקחו חלק במחקר ABCD (Adolescent Brain and Cognitive Development), המחקר הגדול ביותר בנושא בדיקות הדמיה של המוח בילדים בארצות הברית.

במחקר החתך בחנו החוקרים את הנתונים הדמוגרפיים, קליניים ונוירו-הדמייתיים ממחקר ABCD, אשר כלל ילדים בגילאי 9-10 שנים בין תחילת ספטמבר בשנת 2016 ועד סוף אוגוסט בשנת 2018. אבחנה של ADHD נקבעה על-פי תסמינים עליהם דיווחו ההורים. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין ADHD ובין 79 מדדים מוחיים להערכת עובי הקורטקס, שטח הקורטקס ונפח תת-קורטיקאלי.

מדגם המחקר כלל 10,736 משתתפים (5,592 בנים, 5,139 בנות), מהם 949 ענו על הקריטריונים לאבחנת ADHD ו-9,787 לא ענו על הקריטריונים הללו.

במודל המלא, אשר כלל ערפלנים אפשריים אשר נבחרו מראש, החוקרים זיהו רק 11 הבדלים משמעותיים מבין 79 המדדים המוחיים שנבחנו במחקר, כולם העידו על ירידה במדדים מוחיים בקרב אלו עם ADHD, כאשר גודל ההבדלים בין הקבוצות היה קטן.

מהממצאים עולה כי במדגם מייצג של האוכלוסייה הכללית, בילדים בגילאי 9-10 שנים עם ADHD תועדו הבדלים מתונים בלבד במדדים מבניים של המוח, בהשוואה לעמיתיהם ללא הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות. החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים, העשויים לכלול שיטות MRI אחרות, גישות סטטיסטיות חדשות או סיווג אבחנתי חליפי, בפרט במטרה לפתח סמנים אבחנתיים ל-ADHD.

Lancet Psychiatry 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה