Tuberculosis

היעילות של ניקוז פלאורלי לטיפול בחזה-אוויר על-רקע זיהום שחפת (Eur Respir J.)

חוקרים מספרד מדווחים במאמר חדש שפורסם ב-European Respiratory Journal כי במקרים רבים הטיפול בחזה-אוויר ספונטאני על-רקע שחפת ריאתית הוא פשוט ומוצלח.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חזה אוויר ספונטאני משנית לזיהום שחפת מתפתח בעיקר במקרים בהם חלה פגיעה בריאה. לדבריהם, ניקוז פלאורלי יעיל במרבית המקרים, כאשר רק חלק קטן מהמקרים דורש למעלה מניתוח אחד.

שכיחות סיבוך זה נעה סביב 1% מהחולים. עם זאת, יש מספר דיווחים בנושא.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 2089 מקרים של שחפת שאובחנו בין השנים 1989-2010. מבין אלו, 47 מקרים הובילו לחזה-אוויר ספונטאני. 21 חולים אובחנו עם מחלה פעילה וב-26 מדובר היה בזיהום שחפת שיירי לא-פעיל.

ב-46 חולים הטיפול כלל ניקוז פלאורלי ו-40 חולים (85%) נזקקו לטיפול יחיד מסוג זה. שני חולים נזקקו לשני טיפולים ויתר 4 החולים נזקקו לשלושה ניקוזים.

דלף אוויר פרסיסטנטי הוביל לכריתת סגמנט הריאה ב-13 חולים (28%). לא תועדו מקרי תמותה לאחר הניתוח ומשך השהות הממוצע בבית החולים עמד על 17 ימים.

החוקרים כותבים כי להפרעה זו מהלך קליני לא-אגרסיבי וכי ניתן לפתור את הבעיה, כמעט תמיד, באמצעים כירורגים קונבנציונאליים.

שיעורי ההישרדות הממוצעים בטווח הארוך עמדו על כ-11 שנים, ובתום המחקר, 14 חולים (30%) הלכו לעולמם. בשמונה מקרים הסיבה הייתה אי-ספיקה נשימתית, בשלושה מקרים מדובר היה בדלקת ריאות ובשני מקרים בכשל כבדי. במקרה אחד הסיבה לתמותה לא הייתה ידועה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול כירורגי הינו טיפול סטנדרטי, ואינו דורש אמצעים כירורגיים מג’וריים. הגורמים העיקריים המשפיעים על סיכויי ההישרדות של החולים הם גיל החולה ונוכחות HIV, יותר מנוכחות זיהום שחפת.

Eur Respir J. Posted October 14, 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה