Tuberculosis

אין תועלת לטיפול מונע נרחב ב-Isoniazid כנגד שחפת (N Engl J Med.)

בדיקות סקר נרחבות וטיפול ב- Isoniazid כנגד שחפת לטנטית לא השפיע משמעותית על בקרת הזיהום בכורים בדרום אפריקה, למרות שהטיפול מנע בהצלחה שחפת במהלך הטיפול, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהדורת 23 בינואר של כתב העת New England Journal of Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שחפת הינה גורם מוביל לתמותה במבוגרים ברחבי העולם והייתה אחראית לכ-1.4 מיליון מקרי תמותה בשנת 2014. במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו להעריך התערבות שנועדה למנוע הדבקה בשחפת באמצעות בדיקות סקר נרחבות ומתן טיפול למחלה פעילה או זיהום לטנטי. הם האמינו כי הדבר אפשרי מאחר ומחקר קודם משנות השישים של המאה הקודמת מצא כי טיפול מונע ב- Isoniazid שניתן לכל משקי הבית באלסקה הביא לירידה של 55% בהיארעות שחפת במהלך תקופה של שש שנים.

החוקרים כללו 15 קבוצות עם סך כולל של כ-78,000 כורים, שחולקו באקראי לקבוצת התערבות (כ-40,000 כורים בשמונה קבוצות) או קבוצת ביקורת (כ-37,000 כורים בשבע קבוצות). בקבוצת ההתערבות, לכל הכורים הציעו בדיקות סקירה לשחפת והפניה לטיפול במידה ואובחנה שחפת פעילה. לכורים ללא שחפת פעילה הציעו תשעה חודשי טיפול מונע ב- Isoniazid.

תוצא הסיום העיקרי של המחקר היה ההיארעות של שחפת במהלך 12 חודשים לאחר תום ההתערבות; תוצאים משניים כללו את שיעורי ההימצאות של שחפת בתום המחקר.

בדיקות הסקירה כללו כ-27,000 כורים (66.2%) בקבוצת ההתערבות, מהם 87.2% החלו בטיפול ב- Isoniazid. בתלות בקבוצה, 35-79% מהכורים קיבלו טיפול ב- Isoniazid למשך לפחות שישה חודשים.

ההתערבות לא לוותה בשיעורי היארעות או הימצאות נמוכים יותר של שחפת או עם שיעורים נמוכים יותר של תמותה מכל-סיבה. שיעורי ההיארעות עמדו על 3.02 ל-100 שנות-אדם בקבוצת ההתערבות ועל 2.95 ל-100 שנות-אדם בקבוצת הביקורת, עם יחס שיעורים של 1.00 בקבוצת ההתערבות. שיעורי ההימצאות עמדו על 2.35% לעומת 2.14%, בהתאמה, עם יחס הימצאות מתוקן של 0.98.

החוקרים בחנו את ההשפעה הישירה של Isoniazid בכ-10,000 כורים ומצאו היארעות נמוכה יותר של שחפת במהלך הטיפול (1.10 מקרים לכל 100 שנות-אדם בכורים שטופלו ב- Isoniazid לעומת 2.91 מקרים ל-100 שנות-אדם בקבוצת הביקורת, יחס שיעורים מתוקן של 0.42). עם זאת, ההשפעה המגנה ירדה במהירות לאחר הפסקת טיפול מונע ב- Isoniazid.

בדיקות סקר נרחבות וטיפול לשחפת לטנטית לא השפיע משמעותית על בקרת שחפת בכורים בדרום אפריקה, למרות השימוש המוצלח ב- Isoniazid למניעת שחפת במהלך הטיפול.

החוקרים ממליצים למצוא מערכת שתצמצם את הזמן מתוצאה מיקרוביולוגית חיובית להתחלת טיפול בשחפת, ולשקול טיפול מונע ב- Isoniazid וגישות להגברת שיעורי הטיפול בחולים בסיכון הגבוה ביותר לשחפת, ושימוש במודלים מתמטיים לזיהוי שילובים של גישות הצפויות להביא לבקרת שחפת בצורה הטובה ביותר בכורים.

N Engl J Med. 2014;370:301-310

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה