Tuberculosis

משקפיים מפחיתי ניגודיות עשויים להאט התקדמות קוצר ראייה (ARVO 2022)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

מחקר CYPRESS שהוצג במפגש השנתי של האגודה למחקר בראייה ורפואת עיניים הראה כי משקפיים המפחיתים את הניגודיות ברשתית עשויים להאט התקדמות קוצר ראייה. עיניהם של ילדים המרכיבים את משקפי Diffusion Optics Technology (DOT) במשך שנתיים לא השתנו באורך הצירי או ב- spherical equivalent refractionלעומת עיניהם של ילדים המרכיבים משקפיים סטנדרטיים.

משקפי Defocus-incorporated multiple segments (DIMS) משלבים אזור אופטי מרכזי לתיקון שגיאות שבירה ממרחק עם אזור מוקד מרובה טבעתי, ויוצרים דה-פוקוס היקפי. המחקר החל לאחר מחקרים רבים בקוצר ראייה תורשתי חמור שהראו קשר לאזור הכרומוזומלי MYP1. מוטציה באזור זה גורמת לחלק מהקולטנים להיות חסרי רגישות, מה שיוצר ניגוד גבוה בינם לבין שכניהם. לאור ממצא זה, החוקרים שיערו כי סיגנל ניגודיות רשתית גבוהה באופן חריג מוביל לקוצר ראייה משמעותי. הם תכננו את עדשות ה-DOT כדי להפחית ניגודיות עם אלפי מרכזי פיזור אור מיקרוסקופיים בכל העדשה, למעט חלק קטן וצלול במרכז, המיועד לשימוש בהסתכלות על עצמים קטנים. במחקר השתתפו 256 ילדים בגילאי 6-10 שנים עם שגיאת שבירה מ-0.75- D ל-4.50- D. הגיל הממוצע של המשתתפים היה 8.1 שנים, והם הגיעו מ-14 אתרים בארצות הברית וקנדה. הילדים חולקו ל-3 קבוצות. 2 קבוצות ענדו גרסאות שונות של משקפי ה-DOT, כאשר הגרסה השנייה מפזרת אור יותר מהגרסה הראשונה. הקבוצה השלישית הרכיבה משקפיים שלא נועדו לפזר אור. החוקרים ביקשו מהילדים להרכיב את המשקפיים שלהם ללא הפסקה, למעט מצבים בהם המשקפיים יעוררו קשיים, כמו בעת עיסוק בספורט מגע ושחייה.

לאחר 24 חודשים, השינוי הממוצע מתחילת המחקר באורך הצירי היה 0.33 עבור הגרסה הראשונה של המשקפיים, 0.34 עבור הגרסה השנייה ו-0.53 עבור משקפי הביקורת. השינוי הממוצע מתחילת המחקר בשבירה הספרית היה -0.36 עבור הגרסה הראשונה של המשקפיים, -0.48 עבור הגרסה השנייה ו-0.88 עבור משקפי הביקורת. ההבדלים בין הגרסה הראשונה למשקפי הביקורת היו מובהקים סטטיסטית (P < .0001). חדות הראייה של הילדים נשארה יציבה קלינית לאורך 24 החודשים, והיו מעט תופעות לוואי בכל אחת מהקבוצות.

למאמר ב-ClinicalTrials.gov

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה