Urinary Incontinence

מהו הטיפול המועדף בעצירת שתן בגברים ? /מאת ד”ר גרינשטיין עורך אורולוגיה

גברים הסובלים מהפרעות השתנה על רקע הגדלת הערמונית סובלים לא רק מתסמינים ” חסימתיים” אלא גם מתלונות של תדירות דחיפות ונוקטוריה. תלונות אלה מהוות תסמינים של פעילות יתר של השלפוחית. בגברים עד כה נמענו מטיפול בתרופות אנטיכולינרגיות עקב החשש להופעת עצירת שתן עקב חסימה של מוצא שלפוחית השתן. מאמר זה מלמד כי גברים שסבלו מהגדלת הערמונית והפרעות של דחיפות תדירות  וכו’ וטופלו לתקופה קצרה של 12 שבועות בשילוב חוסמי אלפה ואנטיכולינרגיים דווחו על שיפור בשביעות רצונם ממצב ההשתנה ואיכות החיים ללא תופעות לוואי מיוחדות בהשוואה לטיפול בפלצבו או כל תרופה בנפרד.

גברים בגיל מעל 40 שסבלו במשך לפחות 3 חודשים מהפרעות השתנה גויסו מ 95 מרכזים אורולוגיים בארה”ב. אלה שדרגו בשאלון ה IPPS מעל 12 ודרגו מעל 3 את איכות החיים לפי

International Prostate Symptom Score quality-of-life (QOL) ואת מידת ההפרעה של השלפוחית לפחות בינוני, ודווחו על מעל 8 השתנות ביממה עם לפחות 3 מאורעות של דחיפות עם וללא איבוד שתן נכללו בעבודה. גברים עם שארית שתן מעל 200  מ”ל ושיא זרימה פחות מ 5 מ”ל לשניה ו רמות PSA ng/mL מעל 10 בדם לא נכללו.

כמו כן לא נכללו אלה שלא יכלו לקבל את תרופות המחקר וחולי מחלות עצביות שונות. העבודה הייתה  אקראית כפולת סמויות עם זרוע פלצבו.  קבוצה אחת טופלה ב 4 mg of tolterodine ER, קבוצה שנייה 0.4 mg of tamsulosin, קבוצה שלישית טופלה בשילוב שתי התרופות וקבוצה רביעית טופלה בפלצבו.

 כל פגישה נשאל הנבדק האם אתה מרגיש שיפור בעקבות הטיפול ואם כן האם השיפור גדול או קטן?. בנוסף נבדקו המדדים שנבדקו בכניסה למחקר כמו IPSS תדירות השתנה ומאורעות של דחיפות וכמובן תופעות לוואי. שיא זרימה בפלומטריה ושארית שתן נבדקו  עם הכניסה למחקר ובסיום 12 שבועות.

879 משתתפים חולקו לאחת מ 4 קבוצות המחקר. לפחות 85% מהמשתתפים בכל קבוצה סיימו את המחקר. חולים נשרו מהמחקר עקב חוסר יעילות או תופעות לוואי.  כך שבין 188 ל 199 חולים סיימו את המחקר בכל קבוצה. הגיל הממוצע של החולים היה 62 (טווח 40-92 שנים).

% 80 מהחולים שטופלו בשתי התרופות נהנו בצורה משמעותית סטטיסטית  בהשוואה לפלצבו מהטיפול, עם שיפור בדרוג ה IPSS ואיכות החיים.

בקבוצה זו 0.4% בלבד סבלו מעצירת שתן בהשוואה ל 0% בקבוצת הפלצבו וה 0.4 mg  tamsulosin. לא היה שינוי בשיא הזרימה ושארית השתן בין הקבוצות השונות. מעניין כי גם 62% מהחולים בקבוצת הפלצבו דווחו על שיפור במצבם…

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה