Urinary Incontinence

מהו המינון היעיל לטיפול ב duloxetine באיבוד שתן ממאמץ ? מאת ד”ר גרינשטיין, עורך אורולוגיה

התרופה הפומית הרשומה כהתוויה לטיפול באיבוד שתן מאמץ היא ה Duloxetine (סימבלתה) .

הואיל וקיימים מספר מינונים של הכדור במאמר הבא בדק  מה היא הדרך היעילה להתחיל ולהמשיך טיפול בתרופה זו.

התרופה היא למעשה duloxetine hydrochloride,

a relatively balanced serotonin (5-HT)-norepinephrine reuptake inhibitor (SNRI).

תופעת הלוואי הגורמת להפסקת הטיפול למרות יעילותו היא בחילה וזאת למרות שהיא לא קשה וחולפת עם הזמן. הבחילה אופיינית לקבוצת תרופות זו כמו בקבוצת ה:

(selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs.

העבודה הייתה מבוקרת פלצבו כפולת סמויות שבוצעה ב 64 מרכזים ב 8 מדינות. נכללו נשים הסובלות מאיבוד שתן במאמץ מבוגרות מגיל 18 שנה. כל הנשים סבלו מיותר מ 7 מאורעות של איבוד שתן במשך שבוע ואיבוד שתן במאמץ היה כפול מאיבוד שתן מדחיפות. חלק מהנשים עבר הערכה אורודינמית שהדגימה את איבוד השתן וחלק עבר הערכה קלינית של תדירות השתנה יותר משעתיים בין ההשתנות לא יותר ממאורעות של נוקטוריה =2, ואיבוד שתן ממאמץ בבדיקה קלינית.

לא נכללו  נשים לאחר ניתוח מתקן איבוד שתן במאמץ שבוצע לפני פחות מ 6 חודשים,  נשים עם תסמונת overactive bladder בשבועיים לפני המחקר ונשים עם צניחה משמעותית של אברי האגן. משך המחקר היה 8 שבועות. הנשים נחלקו ל 4 קבוצות:

1.              120 נשים טופלו בפלצבו.

2.              .  136 נשים טופלו ב duloxetine 40 mg פעמיים ביום.

3.              127 נשים טופלו ב duloxetine 40 mg פעם ביום לשבועיים ולאחר מכן במשך 6 שבועות ב duloxetine 40 mg פעמיים ביום.

4.              133 נשים טופלו ב- duloxetine 20 mg פעמיים ביום לשבועיים ולאחר מכן duloxetine 40 mg פעמיים ביום למשך 6 שבועות.

לאחר 4 שבועות טיפול ב duloxetine 40 mg היה שיפור כללי בתופעת איבוד השתן במאמץ לעומת הפלצבו. הסתבר כי יש פחות תופעות לוואי של בחילה וסחרחרות כאשר מתחילים עם duloxetine 20 mg פעמיים ביום ועולים ל duloxetine 40 mg פעמיים ביום . זו הייתה גם הקבוצה בה הנשים התמידו יותר עם הטיפול בהשוואה לקבוצות האחרות בהן הייתה נשירה של הנשים מהמחקר עקב תופעות הלוואי.


לסיכום מתן duloxetine 40 mg פעמיים ביום לאחר שבועיים של טיפול ב duloxetine 20 mg פעמיים ביום הביא לשיפור בתופעת איבוד השתן ממאמץ, הקטין את תופעות הלוואי ובכך הביא להתמדה בשימוש.


Castro-Diaz D, Palma PC, Bouchard C, Haab F, Hampel C, Carone R, Contreras SZ, Ginorio HR, Voss S, Yalcin I, Bump RC; Duloxetine Dose Escalation Study Group.: Effect of dose escalation on the tolerability and efficacy of duloxetine in the treatment of women with stress urinary incontinence., Int Urogynecol J Pelvic Floor Dysfunct. 2006 December.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה