Urinary Incontinence

האם יש תועלת לקמפיינים בנוגע השמנה בילדות? (JAMA Pediatrics)

שני מחקרים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics שופכים אור על תוצאות קמפיינים שהתמקדו בנושא השמנה בילדות. מהנתונים מבריטניה וארצות הברית עולה כי ייתכן ולעליה במודעות הציבורית והחברתית להשמנה היו השלכות לא-רצויות הנוגעות להתנהגויות לירידה במשקל ולפגיעה בבריאות הנפשית.

השמנה בילדים ומתבגרים מוגדרת כמדד מסת גוף באחוזון 95 ומעלה בצעירים באותו גיל ומין. בארצות הברית, כ-18.5% מהצעירים סובלים מהשמנת-יתר. העליה במשקל הגוף מטרידה באופן דומה בבריטניה, כאשר ב-40% מהמתבגרים בגילאי 13-15 שנים מדדי מסת הגוף היו בטווח עודף-משקל או השמנת יתר.

במחקר מארצות הברית, 79 תלמידי בית ספר יסודי או חטיבה בקליפורניה (כיתות ג’ עד ח’) נכללו במחקר Fit Trial, אשר נערך בין אוגוסט 2014 ועד יוני 2017. המשתתפים חולקו באקראי לאחת משלוש קבוצות: השלמת בדיקת סקר לקביעת מדד מסת הגוף ודיווח (קבוצה 1), השלמת בדיקת מדד מסת גוף בלבד (קבוצה 2) וקבוצת ביקורת בה לא נערכה בדיקה להערכת מדד מסת הגוף או דיווח (קבוצה 3).

מדגם המחקר כלל 28,641 תלמידים בכיתות ג’ עד ז’, אשר השתתפו במחקר לאורך עד 3 שנים. בקרב 6,534 מבין 16,622 תלמידים עם מדד מסת גוף באחוזון 85 ומעלה (39.3%) לדיווח על מדד מסת הגוף לא הייתה השפעה על מדד סטיות התקן של מדד מסת הגוף. חוסר שביעות רצון ממשקל הגוף עלתה בקרב תלמידים שהשלימו בדיקות סקר להערכת מדד מסת הגוף בבית הספר, בהשוואה לביקורות בהם לא בוצעה בדיקת סקר זו.

בהשוואה לביקורות, בקרב תלמידים שנשקלו בבית הספר (קבוצות 1 ו-2), שביעות הרצון מהמשקל ירדה יותר לאחר שנתיים (0.11-) והיקף השיחות בין תלמידים אודות משקל הגוף גדל יותר לאחר שנה אחת (0.05).

אעפ”י כן, ההתנהגויות שנועדו לשמור על משקל הגוף (דיאטה, ויתור על ארוחות, או אכילת כמות קטנה מאוד של מזון במהלך השנה האחרונה במטרה לרדת במשקל) ירדו בהיקף גדול יותר לאחר שנה אחת.

במחקר מבריטניה, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 22,503 מתבגרים (גיל ממוצע של 14.8 שנים) שלקחו באחד משלושה מדגמים: British Cohort Study (ילידי 1970, איסוף נתונים בשנת 1986), מדגם Children of the 90s Study (ילידי 1991-92, איסוף נתונים בשנת 2005) ומדגם Millennium Cohort Study (ילידי 2000-02, איסוף נתונים בשנת 2015).

המתבגרים נשאלו אם ירדו או ניסו לרדת במשקל; אם הקפידו על דיאטה או פעילות גופנית להפחתת משקל; ואם סברו כי הם בתת-משקל, במשקל הנכון או במשקל עודף. המשתתפים גם מילאו שאלונים להערכת נוכחות תסמיני דיכאון.

מבין 10,793 ילדים ממדגם Millennium Cohort Study, 44% דיווחו על דיאטה ו-60% דיווחו על פעילות גופנית במטרה לרדת במשקל. מנגד, במדגם British Cohort Study, רק 37.7% מהילדים באותו גיל דיווחו כי ערכו דיאטה ו-6.8% דיווחו על פעילות גופנית במטרה לרדת במשקל. יתרה מזאת, 42.2% מהילדים דיווחו כי ניסו לרדת במשקל בשנת 2015, זאת בהשוואה ל-28.6% מהילדים בשנת 2005.

בין השנים 1986 ועד 2005, הן בנות והן בנים נטו להערכת-יתר של משקל הגוף שלהם, כאשר המגמה הייתה בולטת עוד יותר בשנת 2015. אלו שסברו כי הם בעודף-משקל נטו יותר לסבול מתסמיני דיכאון. בקרב בנות, היקף הקשר בין תסמיני דיכאון ובין הערכה עצמית של משקל עודף עלתה משנת 1986 עד 2015.

מהממצאים משני המחקרים עולה הצורך להתערבויות שלא רק הדגימו תועלת אלא גם לא גורמות נזק, במטרה להשתמש בצורה טובה יותר במשאבי בריאות הציבור הזמינים.

JAMA Pediatrics 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    מה בין חשיפה תעסוקתית לאזבסט ובין הסיכון לסרטן וושט? (Int J Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תעסוקתית לאזבסט מלווה בסיכון מוגבר לממאירות של הוושט, הן מסוג אדנוקרצינומה והן מסוג תאי קשקש. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ממאירות של הוושט, הכולל קרצינומה של תאי קשקש ואדנוקרצינומה, הינה מחלה ממארת עם פרוגנוזה גרועה ושיעורי תמותה […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    מעקב פעיל אחר חולים עם ממאירות בדרגת סיכון נמוכה אינו מעלה את הסיכון לתביעות רשלנות רפואית (Annals of Surgery)

    למרות חשש מפני תביעות רשלנות רפואית של רופאים, חוקרים לא מצאו עליה בתביעות רשלנות רפואית מוצלחות על-רקע מעקב פעיל כגישת טיפול בחולים עם סרטן בדרגת סיכון נמוכה, כך מדווח במאמר שפורסם בכתב העת Annals of Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהנחיות מטעם ה-National Comprehensive Cancer Network שוקלות מעקב פעיל כגישה יעילה לטיפול בסרטן […]

  • הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות מפחית משך אשפוז לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Bone Joint Surg)

    הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות מפחית משך אשפוז לאחר ניתוח החלפת מפרק (J Bone Joint Surg)

    הערכה רפואית קדם-ניתוחית במרפאות בתר-ניתוחיות לוותה בקיצור משך השהות באשפוז לאחר ניתוח החלפה מלאה של מפרק, בהשוואה לגישת טיפול סטנדרטי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Bone and Joint Surgery. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את התוצאות בקרב חולים שעברו ניתוח החלפה מלאה של מפרק הירך או הברך והשלימו הערכה קדם-ניתוחית […]

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מה בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לממאירויות על-רקע השמנה? (Front Nutr)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition עולה כי אין קשר סיבתי בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין מרבית הממאירויות על-רקע השמנה, בנוסף לסרטן מעי גס ורקטום וסרטן שד. בנוסף, הממצאים מעידים כי מדד מסת הגוף עשוי להיות מתווך אפשרי של הקשר בין צריכת משקאות עם ממתיקים מלאכותיים ובין הסיכון לסרטן מעי […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה