Urinary Incontinence

ניסיונות הטמעה של טיפול לאי-ספיקת לב לא הצליחו לשפר תוצאים קליניים (JAMA)

מאת יהונתן ניסן, סטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב ופרמדיק

ניסוי קליני שהתפרסם ב-JAMA הראה כי התערבות שבוצעה בניסיון להטמיע את הנחיות קליניות במטרה לשפר את התוצאים הקליניים עבור חולים המאושפזים עם אי ספיקת לב לא הצליחה, בהשוואה לטיפול ללא ההתערבות. הניסוי הראה כי ההתערבות לא הביאה לשיפור התוצאים הקליניים של זמן לאשפוז מחדש או מוות, או שינוי בדירוג האיכות של הטיפול באי ספיקת לב, שהתבסס על אחוז ההנחיות שבוצעו. “התערבויות לשיפור הטיפול הרפואי לפי ההנחיות לא הצליחו להשיג מדדי יעד בעקביות”, כתבו עורכי המחקר. התוצאות מעידות על התפקיד החשוב של מדע ההטמעה, מדע הזקוק למחקרים נוספים שיסייעו להבין כיצד ניתן ליישם ולהפיץ את ההתקדמות הקלינית החדשה שהוצגה בניסויים הקליניים, נאמר במאמר מערכת מלווה.

בשנים האחרונות חלה התקדמות ניכרת בטיפול באי ספיקת לב עם מקטע פליטה מופחת, אך התקדמות זו לא מומשה במלואה בפרקטיקה הקלינית. לדברי כותבי המחקר, פערים עמוקים ונרחבים נותרו באשר לאימוץ בפועל של טיפולים אלה בחולים עם אי ספיקת לב, אך גם במצבים קרדיו-מטבוליים נפוצים אחרים, כמו סוכרת, מחלת כליות כרונית, מחלות קרדיו-וסקולריות והשמנת יתר. “השקענו כל כך הרבה מאמצים, כסף ועבודה כדי להגיע משלב הגילוי לניסויי היעילות, ואז כשהניסויים חיוביים, אילו אסטרטגיות עלינו לנקוט כדי להפיץ את המידע אודות טיפול זה למטפלים בקהילה? כיום ישנם חמישה טיפולים מוצלחים המאושרים לחולים עם אי ספיקת לב עם מקטע פליטה מופחת. עם זאת, המציאות היא שטיפולים אלה מגיעים לעיתים רחוקות למטופלים באופן מקיף, או אם הם נעשים, הם נעשים לאט”, אמר אחד ממחברי המחקר.

המחקר נערך ב-161 בתי חולים בארה”ב וכלל 5647 חולים. ההתערבות כללה ביקורת ומשוב על הביצועים של כל בית חולים ואחיות מתאמות שהקלו על התאמה מדויקת של התרופות בשחרור מהאשפוז, העניקו למטופל חינוך בנושא ניהול עצמי והקפדה על התרופות, וגיבשו תוכניות שחרור. מאמר המערכת הנלווה למחקר ציין כי “יש כמה נקודות חוזק למחקר. הוא נעשה בצורה קפדנית, זה היה מחקר גדול מאוד, והם נתנו לנו תשובה חד משמעית על האסטרטגיה הזו. צריך לברך את המחברים על כך. המחקר נותן לנו גם נקודת פתיחה לחשוב כעת על כל תחום היישום וההפצה של המידע ולראות את האסטרטגיות הטובות ביותר לשיפור הטיפול בחולים עם אי ספיקת לב. נוכל לקבל תוצאות מצוינות במחקרים הקליניים, אך אם לא יופצו באופן נרחב או יעיל, איננו יכולים לדעת עד כמה הם יעילים בטווח הארוך ובעולם האמיתי”.

לכתבה ב-Medscape

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה