Urinary Incontinence

איתור חולים בסיכון לעצירת שתן חדה באמצעות טיפול ב-alfuzosin/מאת ד”ר גרינשטיין עורך אורולוגיה

המאמר הינו מעניין הואיל והוא עוזר באיפיון החולים עם הפרעות השתנה על רקע הגדלה שפירה של הערמונית, אשר יפתחו עצירת שתן חדה למרות טיפול בחוסמי אלפה. מדובר במחקר רב לאומי בו נכללו גם חולים מישראל ולכן תוצאותיו משקפות גם את המצב בארצנו. בהסתמך על המידע בעבודה ניתן לענות על השאלה של החולה : מה הסיכוי שלי לעצירת שתן חדה וניתוח תחת הטפול ? יש רק לזכור כי מדובר בתקופת מעקב קצרה  ואין המחקר מספק מידע לגבי טיפול כרוני ממושך יותר מ 6 חודשים.

העבודה כללה חולים הסובלים מהפרעות השתנה על רקע הגדלה שפירה של הערמונית. האבחנה בוצעה על ידי אורולוגים מהקהילה ומשקפים את הפרקטיקה המקובלת בקהילה.

החולים טופלו ב10mg alfuzosin (שם מסחרי – קסטרל) חד יומי לתקופה של 6 חודשים כאשר הן הרופא והן החולה יודעים מהו הטיפול (open label ). הערכת מצבם בוצעה על ידי הערכה תקופתית של שאלון I-PSS לפני הטיפול לאחר 3 ו 6 חודשים. הואיל והיה מדובר בחיים האמיתיים בקהילה נכללו בעבודה גם חולים שסבלו מעצירת שתן חדה בעבר ונגמלו ללא ניתוח ערמונית תחת טיפול תרופתי בלבד.

מתוך 6523 חולים שהחלו את המחקר ל 5792 היו נתונים עם סיום תקופת המחקר. לאחר ש 867 חולים נשרו מהמחקר עקב תופעות לוואי או חוסר יעילות של הטיפול נותרו 4.925 חולים. מתוך 219 החולים שנשרו עקב חוסר יעילות 10 סבלו מעצירת שתן חדה ו 9 מהם עברו ניתוח ערמונית. עוד 63 חולים עברו כריתת ערמונית ללא עצירת שתן חדה. סך הכל עצירת שתן חדה נצפתה בתקופת המחקר ב 0.5% מהמטופלים וניתוח ערמונית עברו 1.1% מהחולים.

לאחר 6 חודשים הסתבר כי רוב החולים שהחלו טיפול עם מידת הפרעה גדולה ויותר ומידת הפרעה לאיכות החיים גבוהה יותר נהנו יותר מהטיפול לעומת חולים עם הפרעה קלה ומידת הפרעה לאיכות החיים קלה יותר לפי שאלון I-PSS . אותם חולים שלמרות טיפול לא דווחו על שיפור בהשתנה או דווחו על החמרה בתלונות ובאיכות החיים לפי השאלון היו בסיכון גבוה יותר לעצירת שתן חדה.

מסתבר אם כך כי התגובה ל טיפול ב10mg alfuzosin חד יומי במשך כ 6 חודשים יכולה לסייע באיתור החולים הנמצאים בסיכון לעצירת שתן חדה וניתוח ערמונית.

Response to daily 10 mg alfuzosin predicts acute urinary retention and benign prostatic hyperplasia related surgery in men with lower urinary tract symptoms, J Urol. 2006 Sep;176(3):1051-6

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה