VTE=venous thromboembolism

מקומו של טיפול נוגד-קרישה פומי בחולים עם פרפור פרוזדורים עם אנמיה ו/או תרומבוציטופניה (Am J Med)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים עם פרפור פרוזדורים עם אנמיה או תרומבוציטופניה, אך לא באלו עם שתי ההפרעות, הטיפול בנוגדי-קרישה פומיים שאינם פועלים כאנטגוניסטים לוויטמין K מלווה בתוצאות קליניות טובות יותר, בהשוואה לאי-מתן טיפול נוגד-קרישה.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של טיפול פומי בנוגדי-קרישה בחולים עם פרפור פרוזדורים עם אנמיה ו/או תרומבוציטופניה. הם התבססו על נתונים רפואיים מטאיוואן אודות 37,074 חולים עם פרפור פרוזדורים.

המשתתפים במחקר סווגו לשלוש קבוצות על-פי ריכוז המוגלובין וטסיות: 1) ללא אנמיה (המוגלובין מעל 10 גרם/ד”ל) או תרומבוציטופניה (טסיות מעל 100,000 תאים/מיקרוליטר) (29,147 חולים); 2) אנמיה או תרומבוציטופניה (7,078 חולים); או 3) אנמיה ותרומבוציטופניה (849 חולים). בנוסף, חולים בכל קבוצה סווגו לשלוש קטגוריות על-פי הגישה למניעת אירוע מוחי: ללא טיפול נוגד-קרישה פומי, קומדין, או טיפול בנוגד-קרישה פומי שאינו פועל כאנטגוניסט לוויטמין K.

מהנתונים עולה כי ריכוז גבוה יותר של המוגלובין ו/או טסיות לווה בסיכון גבוה יותר לאירוע מוחי איסכמי/תסחיף סיסטמי, אך בסיכון נמוך יותר לדימום תוך-גולגולתי ודימום מג’ורי. הסיכון לתוצא משולב של אירוע מוחי איסכמי/תסחיף סיסטמי, דימום תוך-גולגולתי ודימום מג’ורי היה גבוה יותר בחולים עם אנמיה ותרומבוציטופניה או באלו עם אנמיה או תרומבוציטופניה, בהשוואה לאלו ללא אנמיה או תרומבוציטופניה (6.79% בשנה לעומת 6.41% בשנה לעומת 4.13% בשנה).

בהשוואה לאלו שלא קיבלו טיפול בנוגדי-קרישה, באלו שקיבלו טיפול בקומדין לא תועד סיכון מופחת לתוצא המשולב בשלוש הקבוצות. טיפול בנוגדי-קרישה פומיים שאינם פועלים כאנטגוניסט לוויטמין K לווה בסיכון מופחת לתוצא המשולב בקרב חולים ללא אנמיה או תרומבוציטופניה (יחס סיכון מתוקן של 0.68, רווח בר-סמך 95% של 0.60-0.76) ובאלו עם אנמיה או תרומבוציטופניה (יחס סיכון מתוקן של 0.73, רווח בר-סמך 95% של 0.53-0.99), אך לא היה שונה באופן מובהק באלו עם אנמיה וגם תרומבוציטופניה.

החוקרים מסכמים וכתבים כי חולים עם פרפור פרוזדורים עם אנמיה ו/או תרומבוציטופניה מהווים אוכלוסייה בסיכון גבוה. בהשוואה לאי-מתן טיפול נוגד-קרישה, מתן נוגדי-קרישה פומיים שאינם פועלים כאנטגוניסטים לוויטמין K מלווה בתוצאות קליניות טובות יותר בחולים עם פרפור פרוזדורים עם אנמיה מתקדמת (המוגלובין מתחת ל-10 גרם/ד”ל) או תרומבוציטופניה (טסיות מתחת ל-100,000/מיקרוליטר), אך לא באלו עם אנמיה וגם תרומבוציטופניה.

Am J Med. 2022 Apr 2

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה