Vascular Disorders

השפעת תוספת Ticagrelor לאספירין על שתל וריד הספנה בחולים לאחר ניתוח מעקפים (Circulation)

במאמר שפורסם בכתב העת Circulation מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי תוספת Ticagrelor (ברילינטה) לטיפול סטנדרטי באספירין לא הפחיתה את שיעורי חסימת שתל וריד ספנה שנה לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כ-15% משתלי וריד ספנה נחסמים במהלך השנה הראשונה לאחר ניתוח מעקפים, למרות טיפול באספירין. מחקר POPular CABG בחן אם תוספת Ticagrelor לטיפול סטנדרטי באספירין הובילה להגנה על שתל וריד הספנה שנה לאחר ניתוח מעקפים.

החוקרים השלימו מחקר אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל חולים עם לפחות שתל אחד של וריד הספנה. המשתתפים חולקו באקראי לאחר ניתוח מעקפים לטיפול ב-Ticagrelor או פלסבו, אשר ניתנו כתוספת לאספירין במינון 80 או 100 מ”ג. התוצא העיקרי כלל חסימה של שתל וריד הספנה לאחר שנה אחת, כפי שנקבע לפי בדיקת CTA, בכל החולים עם בדיקות הדמיה זמינות.

מדגם המחקר כלל 499 חולים (גיל ממוצע של 67.9 שנים, 87.1% גברים),כאשר בקרוב לשליש (31.3%) ההתוויה לניתוח הייתה תסמונת כלילית חדה.

נתוני בדיקות הדמיה היו זמינים עבור 220 חולים בקבוצת הטיפול ב-Ticagrelor ועבור 223 חולים בקבוצת הפלסבו. שיעורי חסימת שתל וריד הספנה עמדו על 10.5% בקבוצת הטיפול באספירין עם Ticagrelor, בהשוואה ל-9.1% מהמקרים בקבוצת הפלסבו (יחס סיכויים של 1.29, p=0.38). שיעורי כישלון שתל וריד ספנה עמדו על 14.2% ו-11.6%, בהתאמה (יחס סיכויים של 1.22, רווח בר-סמך 95% של 0.72-2.05).

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי תוספת Ticagrelor לטיפול סטנדרטי באספירין לא הובילה להפחתת שיעורי חסימת שתל וריד ספנה בחולים שנה לאחר ניתוח מעקפים.

Circulation, 31 Aug 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה