Viral Infections

מה הסיכון האמיתי להדבקה בנגיף הקורונה ממשטחים שונים? (מתוך אתר Medscape)

קורונה

אמנם קיים סיכון להדבקה בנגיף הקורונה דרך משטחים שהיו במגע עם חולה מאומת, אך הסיכוי לכך אינו גבוה ועל-כן מומחים קוראים להקפיד על שימוש הולם באמצעי ההגנה מפני הדבקה בנגיף.

בחודש מרץ עלו דיווחים לפיהם נגיף הקורונה עשוי לשרוד על משטחים שונים, נתונים אשר הובילו לרכישה מסיבית של מגבונים ואלכוג’ל. סרטון וידאו של רופא ממישיגן שחיטא את מוצרי המזון שרכש בחנות אחד אחרי השני זכה למעל 26 מיליון צפיות ביוטיוב. בהעדר סימנים להיעלמות מגפת הקורונה, ישנה חשיבות רבה מאי-פעם להגנה מפני הדבקה בנגיף.

במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine בחודש אפריל דווח כי נגיף הקורונה החדש עשוי לשרוד על משטחי פלסטיק ומתכת אל-חלד למשך עד 3 ימים ועל קרטונים למשך עד יממה. מחקר נוסף מסין מצא כי הנגיף עשוי לנוע על סוליות נעליים.

עם זאת, מחקרים כאלו הובילו חלק מהציבור להפריז בסיכון להדבקה בנגיף הקורונה ובמאמר שפורסם בכתב העת Lancet Infectious Diseases טענו מומחים כי במחקר שפורסם ב-New England Journal of Medicine נעשה שימוש בריכוזים הרבה יותר גבוהים של הנגיף מאלו הקיימים בעולם האמיתי.

לדעת המומחים, הסיכוי להדבקה דרך משטח הוא קטן מאוד וייתכן רק כאשר אדם חולה משתעל או מתעטש על המשטח ואדם אחר נוגע באותו משטח זמן קצר לאחר מכן (בתוך 1-2 שעות).

כמו כן, מחקרים רק הוכיחו כי הנגיף שורד על משטחים ולא כי ניתן להידבק בנגיף בעקבות מגע עם משטחים אלו. המחקרים אינם מוכיחים כי רק מאחר והנגיף שורד על המשטח תתכן הדבקה של אדם אחר באופן זה.

בסוף חודש מאי, ה-CDC עדכן את אתר האינטרנט ופרסם כי ייתכן, אך לא סביר, כי אדם ידבק בנגיף באופן זה. ייתכן כי הדבקה ממשטחים שיחקה תפקיד חשוב בשני מקרים. תוצאות מחקר מסין תיעדו הדבקה אפשרית דרך כפתור מעלית ומחקר אחר של מקרים בבית חולים בדרום אפריקה מצא כי ציוד רפואי נגוע עשוי לסייע להתפשטות הנגיף.

המומחים כותבים כי אנשים הנוהגים לחטא כל דבר הנקרה בדרכם צריכים להבין כי גם לחומרים המחטאים הללו יש סיכונים. למשל, חומרים אלו עשויים לגרות את הריאות ולהחמיר תסמינים בחולים עם אסתמה ידועה. מוצרים אלו עשויים גם להביא לגירוי העור, במידה ונעשה שימוש לא-זהיר.

הקפדה על שימוש במסכה כאשר מצויים בקרבת אחרים הינה גישת הגנה מוכחת העשויה להפחית את הסיכון להדבקה בנגיף בכ-65%. הקפדה על מרחק של 2 מטרים לפחות בין אנשים צפויה גם כן להפחית משמעותית  את הסיכון להדבקה בנגיף הקורונה החדש.

עוד חשוב לשטוף ידיים עם סבון ומים, בפרט לאחר שהייה בציבור או שימוש בשירותים ולפני אוכל. למרות שלא ניתן להידבק בנגיף דרך מזון, קיים סיכוי קלוש להידבק מידיים נגועות המכניסות את המזון לפה.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה