Viral Infections

מוטאציה נפוצה בנגיף הקורונה עשוי להביא לכך שהנגיף יהיה מדבק יותר (mBio)

קורונה

מרבית זני נגיף הקורונה (SARS-CoV-2) כוללים מוטאציה ספציפית המובילה לכך שהם עוברים בקלות רבה יותר מאדם לאדם, עד לנקודה שבה הזנים הללו הם הזנים הנפוצים ברחבי העולם, כך עולה מעדויות חדשות שפורסמו בכתב העת mBio.

במסגרת המחקר החוקרים ריצפו את הגנום של 5,085 זני קורונה שגרמו לשני גלי מחלת COVID-19 באזור יוסטון, טקסס. הגנומים היו מנגיפים שזוהו בשלב המוקדם של המגפה ביוסטון ומנגיפים במהלך הגל השני של המגפה. כמעט בכל הזנים בגל השני תועדה החלפת חומצת אמינו Gly614 בחלבון Spike של הנגיף, פולימורפיזם אשר נקשר עם מעבר מוגבר ורמת הדבקה גבוהה יותר של הנגיף.

בקרב חולים שנדבקו בזני נגיף עם וריאנט Gly614 תועד עומס נגיפי גבוה יותר משמעותית בחלל הפה והאף בעת האבחנה הראשונית.

זוהו עדויות מעטות לקשר מובהק בין גנוטיפ הנגיף ובין דרגת אלימות שונה של הנגיף, ממצא המדגיש את הקשר בין חומרת המחלה, מחלות רקע וההרכב הגנטי של המאחסן..

בחלק מהאזורים בחלבון Spike האתר העיקרי כנגדו מכוונים מרבית המאמצים לפתח חיסון חלו שינויים בחומצות אמינו, ככל הנראה עדות לסלקציה. החוקרים התבססו על נתוני הגנום להגדרת החלפות של חומצת אמינו יחידה באזור קישור לקולטן של החלבון, אשר הוביל לירידה בזיהוי ע”י הנוגדן החד-שבטי המנטרל CR3022.

ממצאים אלו מספקים את העדויות הראשונות למבנה המולקולארי של הנגיף בשני גלי המגפה באזור עירוני גדול. הממצאים עשויים לסייע בהבנת המקור, ההרכב ומגמות גלים עתידיים של הזיהום וההשפעה האפשרית של התגובה החיסונית של המאחסן ואפשרויות טיפול כנגד הנגיף.

mBio. Published online October 30, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה