Viral Infections

סקר מגרמניה מעיד כי רוב הציבור נוטה להעדיף מסרים המודים במגבלות העדויות המדעיות (JAMA Network Open)

קורונה

מרבית תושבי גרמניה שלקחו חלק בסקר חדש העדיפו כי מסרים לציבור הרחב בנוגע למגפת הקורונה יכירו באי ודאות המדעית הרבה בנוגע לנגיף, ממצאים המעידים כי הכרה במגבלות הנתונים המדעיים תגדיל את אמון הציבור ותסייע בשיפור ההיענות להנחיות.

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשערה כי התייחסות לאי-הודאות המדעית בהודעות לציבור תוביל לפגיעה באמון הציבור ולחוסר היענות להמלצות בגרמניה, מדינה בה המסרים מטעם הממשלה ובריאות הציבור לעיתים אינם מודים במגבלות המדעיות.

החוקרים הדגימו את התוצאות של ארבעה תרחישים להם נחשפו משתתפים בסדר אקראי, כאשר כללו מידע אודות מגפת הקורונה, דוגמת מספר מקרי תמותה ושיעורי הדבקה, עם הבדלים בדרגת אי הודאות המדעית. כל מספרי המקרים, תמותה ושיעורי הדבקה ששימשו בתרחישים היו אמיתיים והתבססו על הדיווחים היומיים בגרמניה. קביעת דרגת אי הודאות באשר לעדויות המדעיות התבססה על תוצאות סקירה שיטתית.

המחקר כלל 2,011 משתתפים אשר דירגו את התרחישים על-פי סוג המידע שהיו מעדיפים לקבל מהממשלה ואנשי בריאות הציבור אודות מגפת הקורונה, כמו גם את הפוטנציאל של המידע לעודד אותם להקפיד על המגבלות, דוגמת ריחוק חברתי.

כשליש מהמשתתפים (32.3%) דיווחו כי העדיפו את התרחיש שכלל את הדרגה הגבוהה ביותר של אי-ודאות מילולית ומספרת, בעוד שכרבע (24.9%) העדיפו את התרחיש אשר שלל אי-ודאות בצורה ברורה. יתר המשתתפים בחרו בתרחיש שכלל הצגה מילולית בלבד של אי הודאות המדעית (21.6%), או את התרחיש שלא כלל כל התייחסות לאי הודעות המדעית (21.1%).

החוקרים מדווחים כי 404 המשתתפים שהעידו כי המגבלות שהטילה הממשלה היו מופרזות נטו יותר להקפיד על ההנחיות כאשר קיבלו מידע שכלל את ההתייחסות הרבה ביותר לאי הודאות המדעית, בהשוואה ל-1,431 המשתתפים שסברו כי גישות אלו היו חיוניות (39.4% לעומת 33.6%, בהתאמה).

הממצאים מעידים כי הציבור עשוי להיות פתוח יותר להודעות הכוללות בין השאר התייחסות לאי-הודאות בכל הנוגע לבסיס העדויות התומכות בצעדים המומלצים בעידן מגפת הקורונה.

JAMA Network Open 2020

לידיעה ב-CIDRAP

הערת מערכת: המחקר מחזק את הצורך בשקיפות מלאה מצד ראשי מערכת הבריאות

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה