Viral Infections

היעילות של טיפול אנטי-ויראלי בן חמישה ימים כנגד נגיף הקורונה (Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections)

קורונה

מנתונים חדשים עולה כי התכשיר הניסיוני Molnupiravir, הניתן פעמיים ביום למשך חמישה ימים, הוביל לסילוק נגיף הקורונה מחלל האף והלוע של 49 משתתפים. בעקבות זאת, מומחים מציעים כי טיפול זה עשוי להוות את הבסיס לטיפול בנגיף בעתיד, עם המלצה לנטילת הטיפול בימים הראשונים להופעת התסמינים במטרה למנוע מחלה חמורה.

בהצגת הנתונים בנושא החוקרים פירטו את הנתונים הידועים עד כה: מחקרים קדם-קליניים הציעו כי Molnupiravir יעיל כנגד מספר נגיפים, כולל נגיפי קורונה ובאופן ספציפי, כנגד SARS-CoV-2. הטיפול התרופתי מונע את השכפול של הנגיף ע”י השראת טעות קטסטרופאלית בנגיף למעשה נוצר עומס יתר על הנגיף ועד שהנגיף הורס את עצמו ולא יכול לייצר עותקים נוספים.

במחקר בשלב 2a, אקראי, כפל-סמיות, החוקרים גייסו 202 מבוגרים שטופלו במרפאות חוץ עם עדות מעבדתית לזיהום בנגיף הקורונה. כל המשתתפים גויסו למחקר בתוך 4 ימים מהופעת התסמינים וחולקו באקראי לשלוש קבוצות: מתן Molnupiravir במינון 200 מ”ג, 400 מ”ג, או 800 מ”ג. לזרוע הטיפול ב- Molnupiravir במינון 200 מ”ג התאימו החקורים חולים שקיבלו פלסבו, כאשר שתי הקבוצות הפעילות האחרות כללו שלושה משתתפים בקבוצה הפעילה לכל ביקורת אחת.

המשתתפים נטלו את הכדורים פעמיים ביום למשך חמישה ימים ולאחר מכן היו במעקב למשך עד 28 ימים. לאחר 3, 5, 7, 14 ו-28 ימים, החוקרים השלימו דגימות מחלל האף והלוע לבדיקות PCR, לריצוף הנגיף ולתרבית, במטרה לקבוע אם הנגיף הקיים יכול להדביק אחרים.

מבין 202 משתתפים שגויסו למחקר, 182 דגימות היו זמינות להערכה, מהן 78 הדגימו עדות לזיהום בתחילת המחקר. התוצאות התבססו על בדיקות מעבדה של אותם 78 חולים.

לאחר 3 ימים, ב-28% מהמשתתפים בזרוע הפלסבו הייתה עדות לנגיף בדגימה מחלל האף והלוע, זאת בהשוואה ל-20.4% מאלו שקיבלו Molnupiravir בכל מינון. עם זאת, עד יום 5, בכל המשתתפים בזרוע הטיפול הפעיל לא הייתה עדות לנגיף הקורונה בחלל האף והלוע, זאת לעומת 24% מאלו בזרוע הפלסבו.

כבר באמצע הטפול זוהו הבדלים בנוכחות נגיף מדבק. לאחר 3 ימים, ב-36.4% מהמשתתפים שנטלו Molnupiravir במינון 200 מ”ג הייתה עדות לנגיף מדיד בחלל האף והלוע, זאת בהשוואה ל-21% מאלו שטופלו ב- Molnupiravir במינון 400 מ”ג ורק 12.5% מאלו שקיבלו את הטיפול הפעיל במינון 800 מ”ג. למרות שהיריד בנגיף הקורונה הייתה ברורה בזרועות הטיפול במינון 200 מ”ג ו-400 מ”ג, הבדל מובהק סטטיסטית תועד רק עם טיפול ב- Molnupiravir במינון 800 מ”ג.

מנגד, לאחר 5 ימים, שיעור הנגיפים המדבקים בזרועות הפלסבו נע בין 18.2% בקבוצת הפלסבו של חולים שטופלו ב- Molnupiravir במינון 200 מ”ג ועד 30% בקבוצת הפלסבו של אלו שטופלו ב- Molnupiravir במינון 800 מ”ג. עדויות אלו מצביעות על הוריאביליות במהלך מחלת הקורונה ומעידים כי פשוט לא ניתן לדעת אילו זיהומים יובילו לתחלואה חמורה.

שבעה משתתפים הפסיקו את הטיפול, אם כי אירועים חריגים תועדו רק בארבעה.

בממוצע, 10 ימים לאחר הופעת התסמינים, ב-24% מהמטופלים בזרוע הפלסבו תועדה תרבית חיובית לנגיף הקורונה, בעוד שלא ניתן היה לזהות נגיף מדבק בקבוצות המטופלים ב- Molnupiravir לאחר חמישה ימי טיפול.

Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה