Viral Infections

עדויות חדשות מציעות כי אדם ששרד את נגיף האבולה לפני מספר שנים הוא המקור להתפרצות הנוכחית של אבולה (מתוך אתר Medscape)

מניתוח גנטי חדש עולה כי ייתכן והמקור להתפרצות הנוכחית של אבולה בגינאה הינה באדם ששרד את התפרצות נגיף האבולה בדרום אפריקה ב-2014-2016 ולא עקב הדבקה מבעל חיים לאדם. על-פי המאמר שטרם עבר סיקור עמיתים, ההתפרצות ככל הנראה החלה באדם ששרד את הזיהום והדביק בעקבות מגע מיני חולה אחר, כאשר הנגיף שהיה רדום לאורך חמש שנים עבר בזרע והוביל להתפרצות המחלה.

ההתפרצות הקודמת של נגיף האבולה הובילה ל-28,000 מקרים וכ-11,000 מקרי תמותה, שרובם היו בגינאה, ליבריה וסיירה לאון. עד כה, ההתפרצות החדשה בגינאה הובילה ל-18 מקרי הדבקה ולמותם של תשעה חולים.

על-פי ה-IDSA (Infectious Diseases Society of America), פרק הזמן הארוך ביותר בו חולה ששרד זיהום באבולה הפיץ את הנגיף עמד על כ-500 ימים. הנתונים החדשים בהחלט מפתיעים, לא רבים סברו כי נגיף האבולה יכול להישאר רדום באדם במשך חמש שנים ולאחר מכן לגרום להתפרצות נוספת. עד לדיווח הממצאים, הסברה הרווחת הייתה כי התפרצות האבולה הינה כתוצאה ממגע בין בעל חיים, ככל הנראה עטלף פירות, ובין בני אדם.

ממצאים אלו תומכים בסברה כי גברים ששרדו זיהום בנגיף האבולה מהווים מאגר אפשרי לזיהום לאורך שנים רבות. האשכים, בנוסף לעיניים ולמערכת העצבים המרכזית, הם בין האתרים המוגנים מבחינה אימונולוגית ונגיף האבולה יכולה להתחבא באזורים אלו מפני מערכת החיסון.

הממצאים של ניתוח גנטי זה עלולים להחמיר את הסטיגמה כלפיי אלו ששרדו את הזיהום הנגיפי. בנוסף, עולה השאלה אודות חשיבות החיסונים כנגד אבולה. למרות שהחיסונים יעילים מאוד, לא ידוע כמה זמן אלו מספקים הגנה וקשה מאוד לקבוע זאת. אמצעי הגנה חשוב נוסף עשוי לכלול עידוד שימוש בקונדום, משימה לא-פשוטה בפני עצמה.

לאור החדשות האחרונות, גברים ששרדו אבולה צפויים לזכות למרבית תשומת הלב כעת, כאשר מתנדבים יתבקשו לתת דגימות זרע במטרה לקבוע אם מדובר באירוע חד-פעמי או שמא מדובר באירועים תדירים.

המידע המוצג בדו”ח הוא מאוד משכנע מאחר וקובע כי הנגיף בנשא הנוכחי והנגיף שזוהה במערב אפריקה לפני חמש שנים היו כמעט זהים. מכאן עולה עדות משכנעת מהמעבדה כי לא ייתכן כי מדובר בנגיף שמקורו מבעלי חיים שכן באותה עת, הנגיפים בטבע אספו הרבה מאוד מוטאציות.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה