Wound Care

ממצאים חיוביים ל-benralizumab (פסנרה) בשיפור מצבם של חולי אסתמה אאזונופילית חמורה (THE LANCET)

מאת נעה גנזבורג, Bsc

מחקר חדש הדגים ממצאים חיוביים לטיפול ב- benralizumab (פסנרה) בחולי אסתמה אאזונופילית חמורה. החוקרים מצאו כי הטיפול הביא לשיפור באיכות החיים הקשורה לבריאות, הוריד את שיעור ההחמרה של המחלה, ושיפר את תפקודי הריאות ותסמינים של פוליפוזיס נזאלי.

המחקר כפול הסמיות, האקראי והמבוקר נערך במבוגרים בני 18-75 שסבלו מאסתמה אאזונופילית חמורה. המטופלים סבלו מהחמרה לפחות פעמים בשנה שקדמה למחקר על אף שטופלו עם קורטיקוסטרואידים בשאיפה. החוקרים ערכו מעקב אחר רמות האאזונופלים בדם במטופלים (רמות שמעל 150 תאים לכל מיקרוליטר) ואחר ציון של 1.5 או יותר ב- Asthma  6 Control Questionnaire  או בקיצור, ACQ-6.  המטופלים חולקו באופן אקראי ביחס של 2 ל-1 לקבל benralizumab  במינון 30 מ”ג מדי שמונה שבועות, כששלושת המינונים הראשונים ניתנו מדי ארבעה שבועות, או פלצבו במשך כעשרים וארבעה שבועות.

החוקרים חיפשו אחר שיעור ההחמרה השנתי של מחלת האסתמה, עם יחס שיעורים (rate ratio או RR) שחושב לאורך עשרים וארבעת שבועות של מעקב. יעדים שנייונים כללו שינוים מתחילת המחקר ועד תום הטיפול במדדים שונים כמו FEV1,  ציון ACQ-6, ה-peak expiratory flow  או PEF ואחרים, ניתוחים שסוכמו באמצעות ניתוח נתונים מלא באוכלוסית-הכוונה-לטיפול – כלומר, כל המטופלים שהוכנסו לקבוצת הטיפול בלי קשר להתמדה שלהם בטיפול או השתתפותם במחקר. ממצאי Sino-Nasal Outcome Test-22 או SNOT-22 סוכמו עבור תת הקבוצה שאובחנה עם פוליפוזיס נזאלי על ידי רופא.

656 מטופלים קיבלו את הטיפול, לעומת 229 שקיבלו פלצבו, בין 2017-2019. הממצאים הראו כי הטיפול ב-Benralizumab  הוריד את הסיכון להחמרה בחולים ב-49% בהשוואה לפלצבו לאורך תקופת הטיפול. החוקרים מצאו כי בקבוצת הטיפול נראה שיפור במדדים ובציונים כמו FEV 1, PEF, ACQ-6 ו-SNOT-22 , ואחרים בשבוע ה-24 לעומת קבוצת הפלצבו (לדברי החוקרים, הפערים הללו נראו כבר החל משלב מוקדם בטיפול, בין השבוע הראשון לרביעי). נראו גם תופעות לוואי בקרב 63 אחוזים מהמטופלים ב-benralizumab  לעומת 62 אחוזים מקבוצת הפלצבו, כשהתופעה המדווחת ביותר בקרב מקבלי הטיפול הפעיל היתה nasopharyngitis. תופעות אחרות היו כאבי ראש, סינוסיטיס , ברונכיטיס ופירקסיה. החוקרים מציינים כי נראו פחות תופעות לוואי חמורות בקבוצת הטיפול לעומת מקבלי הפלצבו. התופעה החמורה הנפוצה היחידה (כלומר, תופעה שאותה חוו יותר מאחוז מהמשתתפים) היתה החמרה של מחלת האסתמה, וזו נראתה ב-2 אחוזים בקרב מקבלי הטיפול לעומת 4 אחוזים מקרב מקבלי הפלצבו.  החוקרים מסכמים ממצאי המחקר מרחיבים את פרופיל היעילות של benralizumab במטופלים עם אסתמה אאזונופילית חמורה, כשהם מדגימים ממצאים קלינים חיוביים הן עבור תוצאות המדווחות על ידי המטופלים, באיכות החיים הקשורה לבריאות, כמו גם בתפקודי הריאה ותסמינים של פוליפוזיס נזאלי.

https://www.thelancet.com/journals/lanres/article/PIIS2213-2600(20)30414-8/fulltext

הערת מערכת:  למחשבון הבוחן עמידת המטופל בקריטריוני סל הבריאות לטיפול בפסנרה הקליקו כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.