Wound Care

האם זריקות פלזמה עתירת-טסיות למפרק משפרות תסמינים או תפקוד בחולים עם אוסטיאוארתריטיס של הקרסול? (JAMA)

בהשוואה לזריקות פלסבו, מתן זריקות פלזמה עתירת-טסיות לתוך המפרקים לא הביא לשיפור משמעותי בתפקוד או להקלה ניכרת בתסמינים בחולים עם אוסטיאוארתריטיס של הקרסול, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA.

במסגרת המחקר כללו החוקרים 100 חולים משישה מרכזים ברחבי הולנד עם אבחנה אוסטיאוארתריטיס של הקרסול. בכל המשתתפים במחקר תועדה היצרות של חלל מפרק טיביו-טלארי ומדד של לפחות 40 נקודות בסולם להערכת חומרת כאב עקב אוסטיאוארתריטיס של הקרסול לפי סולם VAS (Visual Analog Scale) בפעילויות יומיומיות.

המשתתפים חולקו באקראי לקבלת שתי זריקות לתוך מפרק, בהנחיית אולטרה-סאונד, של פלזמה עתירת-טסיות (48 חולים) או מי מלח (52 חולים).

התוצא העיקרי של המחקר היה מדד American Orthopedic Foot and Ankle Society Score במהלך 26 שבועות מעקב.

מהתוצאות לאחר 26 שבועות עולה כי מדד AOFAS (American Orthopedic Foot and Ankle Society Score) הממוצע השתפר ב-10 נקודות בזרוע הטיפול בזריקות פלזמה עתירת-טסיות וב-11 נקודות בזרוע הטיפול במי מלח, בהשוואה למצב בתחילת המחקר. החוקרים מדווחים על הבדל מתוקן בין הקבוצות של 1- נקודות לאחר 26 שבועות.

למרות שתואר אירוע חריג חמור יחיד בזרוע הטיפול במי מלח, החוקרים מציינים כי אירוע זה לא היה קשור להתערבות במסגרת המחקר. בזרוע הטיפול בזריקות פלזמה עתירת-טסיות תועדו 13 אירועים חריגים אחרים ובזרוע הביקורת תועדו 8 אירועים חריגים אחרים.

ממצאי המחקר מעידים כי זריקות פלזמה עתירת טסיות לתוך המפרק לא הובילו לשיפור משמעותי בתפקוד או להקלה ניכרת בתסמינים של חולים עם אוסטיאוארתריטיס של הקרסול.

JAMA 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה