Geriatrics

טסטוסטרון כטיפול אנטיאייג’ינג ? /מאת ד”ר גרינשטיין עורך אורולוגיה

בשנים האחרונות ממליצים חוקרים רבים על תוספת טסטוסטרון לגברים ונשים מבוגרים. לדעתם קיימת תסמונת “גיל המעבר ” בגברים מבוגרים ולכן מומלץ לטפל בהם בתוספת טסטוסטרון למנוע תופעות שונות המופיעות בגיל זה ובכך להשיג אפקט Antiaging.

העבודה הבאה אשר פורסמה ב: N Engl J Med. מסכמת כי לא היה הבדל בין הקבוצה שטופלה בתוספי הורמונים לבין הקבוצה שטופלה בפלצבו.

במחקר השתתפו גברים ונשים מעל גיל 60. גברים נכללו במידה והיו עם רמות טסטוסטרון נמוכות מ 103 ng per deciliter ורמות dehydroepiandrosterone ( DHEA ) נמוכות  מ:1.57 μg per milliliter .

נשים נכללו במידה והיו עם רמות DHEA נמוכות מ 0.95 μg per milliliter. ערכים אלו נבחרו במייצגים את האחוזון ה 15 אצל גברים ונשים צעירים בריאים.

כמו כן נבדקו 37 גברים ונשים צעירים עד גיל 31 לשם הערכה מהם המדדים הגופניים בצעירים. גברים עם רמות PSA גבוהות או בדיקה רקטלית חשודה של הערמונית לא נכללו במחקר. המדדים להשפעת הטיפול שנבדקו היו: שאלון  איכות חיים, יכולת גופנית, היכולת הארובית המרבית, bone mineral density BMD) ), רמות סוכר ואינסולין הדם לאחר צום, משקל, אחוז השומן בגוף, רגישות לאינסולין, פוספטזה בסיסית, אלנין-אמינוטרנספראזה, אספארטאט טרנספראזה, ו PSA .

המשתתפים חולקו אקראית לקבוצת טיפול ולקבוצת פלצבו. 29 גברים ו27 נשים טופלו בכדורי DHEA ו 27 גברים טופלו במדבקות טסטוסטרון. 31 נבדקים טופלו בפלצבו. המחקר נמשך שנתיים.

למרות שינויים הורמונליים בדם המתאימים לטיפול השינוי היחיד היה שיפור מסויים לטובה בצפיפות עצם הפמור בנשים וגברים שטופלו ב DHEA אבל לדעת המחברים שינוי זה ניתן לקבל עם טיפולים אחרים לאוסטופורוזיס. מסקנתם היא כי לא ל DHEA ולא לטסטוסטרון אין אפקט Antiaging והם ממליצם בחום לא להשתמש באמצעים אלה למטרה זו.

DHEA in elderly women and DHEA or testosterone in elderly men

(N Engl J Med)

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה